Kammarmusikkonsert

Kammarmusikföreningen hälsar alla medlemmar och andra intresserade
välkomna till en konsert fylld av sköna toner, där vi får lyssna till två av Sveriges mest efterfrågade sångare

Henriikka Gröndahl är född i Finland och uppvuxen i Stockholm. Hon studerade i London och därefter i Glasgow vid Royal Scottish Academy of Music and Drama. 2012 anställdes hon vid Kungliga Operan i Stockholm. Henriikka Gröndahl har också sjungit solistroller på Göteborgs-operan, Norrlandsoperan och Folkoperan. Hon framträder dessutom ofta som solist i konsertsammanhang tillsammans med symfoniorkestrar i Sverige och utomlands.

Engelskfödde Jeremy Carpenter har studerat i London vid Guildhall School of Music and Drama. Han har sjungit på Covent Garden, Bolsjojteatern i Moskva, Glyndebourne, Parisoperan och på Folkoperan, Malmöoperan och Kungliga Operan i Stockholm. Där hörde vi honom senast som Danilo i Glada änkan. Även Jeremy Carpenter är en flitigt anlitad konsertsångare med bred repertoar.

Henrikka Gröndahl och Jeremy Carpenter ackompanjeras av Carl Pontén, som inte torde behöva någon närmare presentation. Vid konserten kommer vi att få lyssna till musik av John Ireland, Roger Quilter, Gabriel Fauré, Claude Debussy, Wilhelm Peterson-Berger m.fl.

Fler datum