Glada medarbetare i Katrineholms kommun som hoppar, foto: Hanna Maxstad

Kontoret på stan!

Den 2 till 3 juni har du möjlighet att träffa Katrineholms kommun på stan! Under två dagar flyttar vi ut vårt kontor till Stortorget i Katrineholm – allt för att komma närmare dig som bor och verkar i vår kommun.

Du som besöker oss under Kontoret på stan kommer ha möjlighet att ta del av en rad spännande projekt och information. Passa på att träffa en av våra klimatfamiljer och prata miljöfrågor, eller varför inte cykla dig en egen klimatsmart smoothie? På plats finns representanter från Katrineholms kommun som är redo att diskutera och svara på just dina frågor och tankar om Katrineholms kommuns utveckling.

TIDER: Fredagen den 2 juni klockan 10.00-17.00 och lördagen den 3 juni klockan 10.00-15.00.
PLATS: Stortorget i Katrineholm.

Vi bjuder dig som besöker oss på fika! 🙂

PROGRAM 2-3 JUNI

Visualiseringsbord och framtidens Katrineholm
Spana in vårt populära visualiseringsbord som ger dig en inblick i aktuella och kommande byggprojekt. Några av kommunens planarkitekter finns på plats för att guida dig i byggnationer så som Katrineholms nya stråk, ombyggnationen av Talltullen, pågående skolprojekt, äldreboendet i Duvestrand/Strandgården, bostäder i Laggarhult och mycket mer. 
När: 
fredag och lördag.

Katrineholms nya skolor
Visste du att det i Katrineholm ska byggas 2 nya moderna skolor? År 2020 kommer Katrineholm att ha ungefär 1400 skolplatser mer än idag! Projektledarna för de nya skolorna finns på plats för att svara på dina frågor.
När: Fredag och lördag.

Äldreboendet vid Strandgården
Just nu pågår planeringen för Katrineholms nya äldreboende vid Strandgården. Det nya äldreboendet kommer ha plats för cirka 90 boende och sammanlänkas med det befintliga området. Kom och se hur planeringen för boendet går, och ställ dina frågor till projektledarna.
När: Lördag 3 juni klockan 10.00-15.00.

Invigning av skottkärror
Var med när förra årets succé fortsätter! Vi ställer ut 10 skottkärror på Stortorget fyllda med grönska och vackra blommor. Vem som helst får köra iväg med kärrorna var som helst. Var med och hugg en kärra direkt när årets skottkärror invigs och placera den sedan på en plats som du själv väljer.
När: fredag 2 juni klockan 12.00.

Plantering av miniskottkärror
Var med och plantera din egen miniskottkärra. Vi planterar blommor och grönska i mindre barnskottkärror tillsammans med vår trädgårdsarkitekt Håkan Stenström. Den här aktiviteten passar bra för barn.
När: lördag 3 juni klockan 12.00.

Träffa en av Katrineholms härliga klimatfamiljer
Passa på att träffa en av Katrineholms härliga klimatfamiljer och prata miljö och hållbarhet. I projektet Klimatfamiljer följer vi 6 familjer i Katrineholms kommun genom att stötta dem under ett års tid, och med målet att familjerna ska minska sina utsläpp med 30 procent.
När: lördag 3 juni klockan 10.00 till 14.00.
Läs mer om projektet Klimatfamiljer här

Energi och klimatrådgivning
På plats under fredagen finns vår energi- och klimatrådgivare Kjell Dävelid som kan ge dig (privatperson eller företagare) tips och idéer till ett mer hållbart levnadssätt.
När: fredag 2 juni.

Tekniska verken pratar fjärrvärme, elnät och bredband
Kom och ställ dina frågor om elnät, bredband och fjärrvärme – ett smart uppvärmningsalternativ som är enkelt, tryggt och klimatsmart.
När: 
fredag och lördag.
Besök Tekniska verkens webbplats

tekniskaverken

 

Mer information och kontakt
Jennie Lind, projektledare Kontoret på stan.
Telefon: 0150-57195
E-post: jennie.lind2@katrineholm.se