kulturdag för barn bild till event

Kulturdag för barn

Kulturdag för barn är ett återkommande evenemang och i år förvandlar vi Kulturhuset Ängeln till ett födelsedagskalas där hundraåringen Katrineholm ska firas. Alla barn är välkomna!

Under påsklovet kan alla barn hjälpa till och skapa dekorationer till kalaset på pysselverkstäderna den 18/4 och 19/4 kl.11-15.

HELA DAGEN:
– Pyssla partyhattar
– Sörmlands museum, cirkusskolan och Scouterna finns på plats och håller i aktiviteter
– Asfaltskonst

11:30 HIPHOP FÖR BARN MED JOMPA!
”En sagotant i ny tappning”
– Nackas Nya Tidning
Nu har ”Shazaam” blivit ”JOMPA” och skapar pedagogisk hiphop för stora och små barn med genusmedvetna sagor om b.l.a vänskap, trafikregler och att våga ta sin egen väg.

Hans första album ”HipHop Sagor” släpptes i Juni och låten ”Riddaren Åsa” blev publicerad som barnbok. 1 Januari släpptes uppföljaren ”Alltid Kalas!”. JOMPA och hans sagor är dessutom en av dom mest populära aktiviteterna i den snabbt växande barn-appen Jaramba.
https://www.youtube.com/channel/UCXTIxu6HfyBLHg8WvJgjkzQ

12:30 BARNFÖRESTÄLLNING SKA VI VA?
I den enkla frågan ”Ska vi va?” ryms allt möjligt: vänskap, olikheter och rätten att vara för sig själv. Flisan vill vara själv, men Berit kommer tillbaka flera gånger. Till slut är det plötsligt Flisan som vill vara och då har rollerna skiftat.

Ska vi va? är ett färgstarkt relationsdrama för 4-8-åringar, baserat på Pija Lindenbaums älskade bok med samma namn till tonerna av Benny Anderssons musik.

13.00 – 13.30 BALLONGUTDELNING OCH KALASPARAD TILL STADSPARKEN
Samling vid entrén

13.30 – 14.00 INVIGNING AV SNIGELN
och allsång med Elisabeth Ask i Stadsparken