10-Bus-connected-300

Trafikantveckan 2017!

Katrineholm ska vara en miljövänlig, trivsam och säker kommun att färdas i! Under Trafikantveckan 16-22 september arrangerar vi olika aktiviteter med fokus på hållbart resande och kommunens arbete för hållbar trafik.

PROGRAM 16-22 SEPTEMBER

Temadag: Bussens dag
Denna dag slår vi ett slag för kollektivtrafiken! Bussar inom Katrineholms tätort (Linje 1,2,3) är den 16 september avgiftsfria för alla resenärer. Ställ bilen hemma och ta dig ner på stan med bussen, helt gratis. För dig som är nyfiken på hur framtidens kollektivtrafik kan se ut så har vi under dagen en el-buss på besök.  El-bussen kommer att rulla i Katrineholm utmed linje 1, ta chansen att provåka!

Var: Katrineholms tätort
När: Lördag 16 september.

Tack för du cyklar – kampanj cykelöverfarter
För dig som cyklar till jobbet eller skolan på tisdagen kan det vara mödan värt att ta en omväg förbi nya cirkulationsplatsen vid ICA Nära. Vid de nya cykelöverfarterna finns Katrineholms kommun på plats för att tacka dig som färdas hållbart i vardagen. Cykla förbi och ta med dig en påse med bland annat matnyttig information om Katrineholms nya cykelöverfarter.

Var: cirkulationsplatsen vid korsningen Linnévägen/Eriksbergsvägen och ICA Nära.
När: tisdagen 19 september klockan 07.30-09.00.

Namngivning: Dansbanevägen i Bie
Vi klipper bandet och namnger Bies gång- och cykelväg Dansbanevägen. Själva vägen har funnits länge, men först nu får den officiellt sitt rätta namn. Kom och lyssna när Service- och tekniknämndens ordförande Anneli Hedberg namnger vägen tillsammans med Kultur- och turismnämndens ordförande Cecilia Björk. Bie Brunns vänner finns på plats och berättar om varför vägen fått sitt namn. Vi bjuder dig som besöker namngivningen på fika.

Var: gång och cykelvägens början vid avtagsvägen mot Söräng. Se platsen via hitta.se – klicka här
När: torsdag 21 september klockan 11.00.
Tips! ta gärna cykel till platsen, eller promenera. Kommer du från Katrineholm med omnejd rekommenderar vi samåkning. Parkeringsplatser är begränsade vid området.

Invigning av Katrineholms första cykelbarometer
I höst kommer du som går och cyklar i Lövatunneln i centrala Katrineholm ha möjlighet att se hur många som färdats där innan dig under samma dag. Katrineholms första cykelbarometer visar statistik över gång- och cykeltrafik på platsen och även aktuell information från kommunen. Kom och var med när vi firar Katrineholms första digitala cykelbarometer! Service- och tekniknämndens ordförande Anneli Hedberg inviger cykelbarometern tillsammans med Johan Ekstrand, entreprenadingenjör på Samhällsbyggnadsförvaltningen. Under invigningen bjuder vi på fika.

Var: Stortorget, vid uppgången från Lövatunneln.
När: fredag 22 september klockan 12.00.

Mer information och kontakt
Jennie Lind, projektledare för Trafikantveckan.
Telefon: 0150-571 95. E-post: jennie.lind2@katrineholm.se

Om Trafikantveckan
Den 16 till 22 september är det dags för Europeiska Trafikantveckan. Syftet är att underlätta och uppmuntra till hållbara resor och transporter. Årets tema är Res hållbart och smart tillsammans. I Katrineholm kan du vara med på olika aktiviteter under veckan. Hoppas vi ses!