”Älskade krukväxter” föreläsning av trädgårdsmästaren och tv-profilen Linda Schilén

Linda Schilén är en föreläsande trädgårdsmästare, konstnär och författare. Hon har skrivit flera trädgårdsböcker och senaste boksläppet var 2018 med ”Älskade Krukväxter.
Som trädgårdsmästare är Linda ett populärt och återkommande inslag på TV4 Nyhetsmorgon där hon sprider växtkunskap och inspirerar tittarna att fylla livet med grönska.

FÖRELÄSNING
Slentrianmässigt handlar vi orkidéer för att inreda hemmet med! Och de är väl inget fel, men varför orkidéer när det finns så många andra spännande, dekorativa krukväxter med makalösa personligheter att välja på! Konsten är bara att upptäcka dem och därefter få dem att blomstra i rätt läge och sammanhang. För krukväxter är så mycket mer än bara en grön massa att fylla fönsterbrädorna med! I föreläsningen berättar jag bland annat varför du bör ha en ”Svärmorstunga” på nattduksbordet, en doftjasmin i badrummet eller en venusflugfälla i köket. Jag lär dig även om växternas ursprung, hur du kan färgsätta hemmet efter deras blommande paletter och hur du förvandlar bordskivor och hyllplan till levande gröna tavlor! För en sak är säkert: Det är krukväxterna som väcker ditt hem, dig och din inredning till liv!