Århundradets musikfest

Århundradets Musikfest

Tänk dig en stjärnspäckad gratiskonsert. En musikalisk tidsresa utöver det vanliga tillsammans med både lokala och nationellt kända artister.

Katrineholm fyller 100 år. Vi bjuder dig på en musikalisk tidsresa med nedslag i Katrineholms hundraåriga historia. Det blir ett helt unikt program som bara kan ses den här kvällen. De medverkande artisterna möts på ett sätt som du aldrig sett tidigare. En av de mest återkommande önskningarna inför planeringen av 100-årsfirandet var musik och fest. Det har inspirerat oss i skapandet av Århundradets musikfest.

Välkomna till Stora Djulö den 12 augusti 2017 klockan 19:00-22:15! Insläpp klockan 17. Aktivitetsområde med hinderbana, stolpklättring, bandvagn med mera. Barnshow Jecko & Jessie klockan 17:30.  Arrangemanget är alkholfritt. Vid regn använder vi regnkläder eller poncho, inte paraply, för att undvika att skymma sikten.

Parkettbiljetterna delades ut till katrineholmarna i samband med nationaldraget 6 juni, men de allra flesta platser är ”i det gröna”. Du tar med din picknick, en filt eller brassestol och slår dig ner där det passar. Då behöver du ingen biljett. Det är bara att komma!

Vi räknar med mycket folk, så kom i tid! Du som kan cyklar eller går ner till spelplatsen. Måste du ta bilen parkerar du vid Backavallen/Sportcentrum. Därifrån går gratisbussar från kl 16:30. Buss går också från Resecentrum.  Program, karta och trafikinformation hittar du här!

Artisterna
Vårt värdpar för kvällen är Andreas Weise och Ellen Bergström. Artisterna är Erik Hassle, Nanne Grönwall, Christer Sjögren, Rebecka Karlsson, Panetoz, Sören Sulo Karlsson, Hallsinland Underground, Linda Råsberg, Tears, Gabriel Forss, Emmi Christensson, John Martin Bengtsson och Lennie Norman. Mer om alla artister hittar du på http://www.katrineholm.se/musikfest

Vad gör jag som inte har en parkettbiljett? Kan jag komma ändå?

Ja, absolut! Alla är välkomna och det är gratis. Cirka 2000 parkettplatser har delats ut på olika sätt. men de allra flesta platser är ”i det gröna”. Det innebär att du tar med din filt eller brassestol och slår dig ner där det passar dig.

Jag har parkettbiljett. Hur fungerar det?
Du som har en parkettbiljett sitter på stolar som vi ställt upp framför scenen. Det är onumrerade platser. Parketten är indelad i grön, röd och gul sektion för att fördela publiken på ett bra sätt via olika ingångar. Allt för smidig logistik. Kom i tid! Vi räknar med mycket folk. Platsen ska vara intagen senast kl 18:45.

Finns det särskilda parkeringar och sittplatser för rörelsehindrade?
Ja, det finns särskilda parkeringsplatser nere på Djulöområdet. Området är avstängt för annan trafik från klockan 12, men du som har parkeringstillstånd för rörelsehindrade kan självklart köra ända fram. Det finns också särskilda sittplatser till höger om scenen.

Vad kan jag äta på området?
 Viltkebaben kommer att sälja viltkebab med bröd eller pommes strips och Saras Korveri säljer alla möjliga sorters korv. Du kan också köpa godisremmar och slush vid hinderbanan. Det går också att förbeställa picknickpåse hos ICA Nära.

Hur hittar jag till Århundradets Musikfest?
Århundradets Musikfest kommer att vara vid Djulö-området i Katrineholm. Se länk till Google Maps här: Djulö-området på Google Maps

Var kan jag parkera min bil?
Bästa sättet att ta dig till musikfesten är att promenera eller cykla till Djulö. Lördagen den 12 augusti kommer vägarna till Djulö att vara avstängda för trafik. Detta förbud gäller dock inte taxi, bilar med handikapptillstånd och gäster till campingen, Stora Djulö Herrgård eller vandrarhemmet. Du som är restaurang- eller vandrarhemsgäst måste ha P-tillstånd.

Om du måste ta bilen parkerar du vid Sportcentrum. Därifrån går gratis anslutningsbussar löpande till Djulö. Det körs även en anslutningsbuss till ishallen/Backavallen från Resecentrum (busstationen) löpande från klockan 16:30-19:00. Bussarna kommer även att  köra tillbaka efter konsertens slut (ca 22:00).

Var kan jag bo när jag besöker musikfesten?
Det finns många alternativ för boende i Katrineholm med omnejd. Klicka dig vidare till VisitKatrineholm’s sida för att se utbudet. Vill du veta hur långt det är till Århundradets Musikfest från ditt boende kan du använda dig av Google Maps-länken ovan.