Konstworkshop med Saadia Hussain

Konstnären Saadia Hussain startar under måndagen upp läslovets workshops med ett gemensamt konstverk. Hennes utställning MAKING AND BREAKING PATTERNS visas i konsthallen.
Till denna workshop behövs föranmälan.

Ålder: 10-13 år.
Under lovveckan finns fler workshops för olika åldrar.

Det gemensamma konstverket, som startas upp av Saadia Hussain, byggs på av deltagarna i workshopar. Vi startar i konstverkstan och konstverket ställs senare ut i Hörnet, kulturhuset Ängeln, där besökare kan följa arbetet och se hur det växer fram.

Till denna workshop behövs föranmälan. Sista anmälan: 27 oktober. Anmäl dig på: e.katrineholm.se/workshopmandag

Om konstnären:
Saadia Hussain är verksam som konstnär, konstpedagog och konstaktivist med sin bas i Stockholm och arbetar både nationellt och internationellt med tonvikt på klass och kreativitet och jobbar aktivt med att tillgängliggöra konsten för fler.
I utställningen MAKING AND BREAKING PATTERNS konstruerar, kombinerar och komprimerar konstnären berättelser genom mönster och rörelser i starka färger för att förstärka och synliggöra komplexiteter i hennes liv och vår tid. Mönsterbygge är centralt i Saadia Hussains konstnärskap, ett formspråk hon bär med sig hemifrån. Hennes verk kan ses som estetiska kamouflage som både ifrågasätter, berättar och synliggör det personliga och politiska i tiden för konstnären. Saadia Hussains utställning visas i konsthallen 19 oktober-30 november.