Madara Vaska Olin och Truls Olin på Konstmagsinet!

Vernissage lördag den 3 mars kl. 11.00-14.00!

Madara Vaska Olin och Truls Olin är ett konstnärspar som idag bor och verkar i Katrineholm. Madara kommer från Riga i Lettland och Truls kommer från Göteborg. De har haft en rad lyckade utställningar tillsammans där konceptet varit att låta verken mötas och en dialog mellan kulturer och livssyner uppstå.

Madara Vaska Olin kommer ursprungligen från Lettland. Hennes konst, innehållsmässigt, handlar om människans inre landskap och de olika samhällsfrågor som är viktiga att förmedla. Men det är inte människor som gestaltas, utan ersätts med djurgestalter av olika slag. Madara använder mycket symboler och tecken som förtydligar vårt inrutade samhälle som styr oss in i ordningen. Tekniskt sätt arbetar Madara Vaska Olin mest med akryl, tusch och collage på pannå eller duk.

Truls Olin, som vi också känner igen som tidigare Kulturchef i Katrineholm under många år, har under årens lopp utvecklat och slagit in på ett sparsmakat men raffinerande måleri med ett strängt geometriskt formspråk i en kraftig och klar färghållning. Det är symboliken i hans bildspråk som spelar huvudrollen. Föremålen han gestaltar stärker identiteten av mänskligheten och begreppet om vårt samhälle blir tydlig. Truls Olin arbetar mest med akrylmåleri på papper, duk eller på utsågade figurer.

Utställningen pågår sedan fram till och med den 21 mars. Öppettider är tisdag-fredag 12.00-16.00 samt lördag 11.00-14.00. Stängt söndag och måndag. Varmt välkomna!

Fler datum