Utställning Lisa Gerdin

Along the Void. 25 augusti–29 september i Katrineholms konsthall

Lisa Gerdin utgår ofta från vardagens föremål och bekanta former, vars mått och proportioner bearbetas ingående. I det konkreta och arketypiska söker hon ett uttryck för det gåtfulla; en förskjutning från vardagsspråk till poesi.

Lisa Gerdin arbetar med teckning, collage, objekt och installationer samt har utfört flera offentliga uppdrag såsom Port, skulptur i cortenplåt till nya Värtahamnen i Stockholm, centralaltare, biskopsstol, ambo och präststolar till Storkyrkan i Stockholm, Rumtid, skulptur i tegel vid Campus Valla friidrottsarena i Linköping samt Lufttegel – att reparera sina rum, gestaltning av insynsskydd till Psykiatrins Hus i Uppsala.

I utställningen Along the Void visas objekt, målningar och teckningar samt en för utställningen producerad katalog. I arbetet med Along the Void har träslaget furu varit en viktig utgångspunkt, såväl materiellt som immateriellt. I Blåsa Liv av Clarice Lispector uttrycker författaren det så här ”… man tar en träskiva – tall är bäst – och noggrant betraktar ådringen i den. Rätt som det är väller då en våg av kreativitet fram ur det undermedvetna och man kastar sig över ådringen och följer den en aning, samtidigt som man behåller sin frihet.”

Utställningen visas
onsdag 29 augusti klockan 12.15
onsdag 12 september klockan 12.15

Konstverkstad för barn
Lördag 29 september klockan 12.30

Konstverkstad med tema poesi
Tisdag 11 september klockan 17:00–18:00
Barn och vuxna.

Fler datum