/

Etablera ditt företag

Katrineholm är en medelstor svensk kommun med ett utmärkt strategiskt läge mitt i tillväxtregionen.

Etableringsområden

Katrineholm kan erbjuda planlagd etableringsmark på tre områden, Logistikcentrum, Lövåsen och Mogetorp.

Katrineholms Logistikcentrum

Katrineholms Logistikcentrum består av cirka 1 000 000 kvadratmeter mark för etablering av logistikverksamheter. Här finns två terminaler för lossning och lastning av gods. Södra terminalen, som är en vagnslasterminal, har en last- och lageryta på 20 000 kvadratmeter. Den Norra terminalen, som är en kombiterminal, har en last- och lageryta på cirka 65 000 kvadratmeter. Båda terminalerna är elektrifierade och kan ta emot fullånga tåg.
Läs mer om Katrineholms Logistikcentrum och de aktörer som finns på området idag. Länk till annan webbplats.

Lövåsen

Handelsområdet Lövåsen har sedan 2006 expanderat betydligt och många aktörer har etablerat sig i området. Det finns ytterligare 500 000 kvatratmeter mark för etableringar. 

Mogetorp

Området har 40 000 kvadratmeter mark för ytterligare etablering. Inom området, som delas av Vingåkersvägen med en öster och en väster sida, finns många större verksamheter.

Etablera i Katrineholm - gratis digital bok

Lär dig mer om företagsklimatet och näringslivet via vår digitala bok Etablera i Katrineholm. Länk till annan webbplats. 

Gör så här för att ladda ned boken

Den här boken kan hämtas med iBooks på din Mac eller iOS-enhet. Multi-Touch-böcker kan läsas med iBooks på din Mac eller iOS-enhet. Böcker med interaktiva funktioner fungerar troligtvis bäst på en iOS-enhet. iBooks på din Mac kräver OS X 10.9 eller senare.