Handels- & administrationsprogrammet

Header HA

På Handels- och administrationsprogrammet får du en bred utbildning i administration, företagande och service. På Lindengymnasiet har vi en inriktning, handel och service.

En inriktning

  • Handel och service

Inriktningen handel och service ska ge fördjupade kunskaper för arbete inom detalj- och partihandel. Inriktningen kan leda till arbete inom till exempel försäljning och marknadsföring, butikskommunikation, butiksledning, inköp och logistik eller kundservice.

Yrkesförberedande program

Handels- och administrationsprogrammet är ett yrkesprogram. Efter examen från programmet ska eleverna ha de kunskaper som behövs för att arbeta inom handelsyrken som till exempel säljare, inköpare och butiksledare, eller inom administrativa yrken som till exempel personal-, ekonomi- och it-administratör. Du får behörighet till yrkeshögskolorna och, vid val av kurser, grundläggande högskolebehörighet.

Praktik

I årskurs två och tre är sammanlagt 15 veckor av utbildningen lagd på en arbetsplats vilket är en viktig del av utbildningen. Vårt nära samarbete med lokala företagare ökar dina chanser till jobb under och efter gymnasiet.

Lärlingsutbildning

Du kan också gå Handels- och administrationsprogrammet som gymnasial lärling. Det innebär att du bland annat jobbar i ett företag minst halva skoltiden. Vi arbetar enligt modellen "Lärling i butik" som har utvecklats av Svensk Handellänk till annan webbplats.

Ung företagsamhet (UF)

Vi jobbar mycket med Ungt Företagande (UF) som ger eleverna en chans att starta, driva och avveckla egna företag under det tredje året på gymnasiet.

Studie- och yrkesvägledning

Har du frågor eller funderingar om Handels- och administrationsprogrammet kan du kontakta vår studie- och yrkesvägledare.

Jenny Palm
Telefon: 0150-577 38
Mejl: jenny.palm@katrineholm.se

För att ett program eller en inriktning ska starta krävs det att tillräckligt många har sökt till programmet eller inriktningen.