/

Publicerad:

Vintercyklister se hit - testpatrull sökes!

Tillsammans med er Katrineholmare vill vi förbättra cykelstråken i Katrineholm. Nu söker vi en testpatrull som cyklar i ur och skur.

Den utvalda sträckan som ingår i testet är gång- och cykelvägen från Duveholmsgymnasiet till Stortorget via Västgötagatan, Vingåkersvägen och Djulögatan-Drottninggatan.

Vi kommer även testa sopsaltning på Linnévägen (start vid Vingåkersvägen) till Sveavägen, vidare till Åsporten. Från Åsporten sopsaltar vi sedan Eriksbergsvägen tillbaka till Linnévägen.

Det är enkelt att vara med i testpatrullen! Det här gäller:

  • Du cyklar på vintern.
  • Du cyklar hela, eller delar av sträckan när du ska ta dig någonstans.
  • Vi kommer att ha ett uppstartsmöte där vi berättar mer om försöket.
  • Vi planerar att vara igång med sopsaltningen i mitten av december, då börjar du cykla hela, eller delar av sträckan när du ska ta dig någonstans.
  • När du har något att berätta för oss hör du av dig via vår app Felanmälan, där finns en särskild kategori som heter "sopsaltning" under rubriken Gata/trafik. Där kan du rapportera in exempelvis om det är extra halt på någon plats, eller om det var extra bra. Vi gör det här tilllsammans, syftet är att vi vill bli bättre, lära oss mera och skapa en trygg trafikmiljö.

Vill du vara med?

Hör av dig till oss på service.teknik@katrineholm.se senast den 30/11 2018.