/

Publicerad:

Maten i matlådan lagas nu i Katrineholm

Från den 6 mars 2020 levereras mat från Igelkottens kök i Katrineholm hem till dig som har matlåda.

Du som har en funktionsnedsättning eller är äldre och bor i eget hem kan få matlådor direkt hem till dig. Det innebär att vakumförpackad kyld mat sänds hem en gång i veckan.

Tidigare har maten i matlådan levererats från Humlegården i Vingåker. Från den 6 mars är det mat lagad i köket på restaurang Igelkotten i Katrineholm som serveras i matlådan. Precis som tidigare levereras maten direkt hem till dörren.

En nyhet är att matlådan är vit.

— Vi har valt att byta färg för att värna om klimatet, de vita lådorna har en lägre miljöpåverkan jämfört med de svarta lådorna som tidigare användes, säger Robert Henriksson som är enhetschef för mat och måltider i Katrineholms kommun.

En annan nyhet är att du som har matlådan kan välja mellan 10 olika rätter vid beställning.

— Du väljer vid beställning dina favoriträtter från vår matsedel och hur många matlådor som du vill ha hem av den rätten. Beställningen gäller för en veckas leverans av mat, säger Robert Henriksson och fortsätter:
— Matsedeln och ingrediensförteckning för de 10 olika rätterna får du med matväskan en gång i veckan. Om du inte vill göra något val behöver du inte det. Vi har alltid ett standardutbud av maträtter som våra kockar väljer ut åt dig.

Matlådan är mat direkt hem till dig, lagad från grunden med svenska och närproducerade råvaror. Maten lagas i köket på Igelkottens restaurang i Katrineholm. Den är klimatsmart, näringsrik och vi använder råvaror som är aktuella för årstiden. Vi använder ekologiska och närproducerade livsmedel och anpassar maten efter dina behov. Vill du veta mer om matlådan? Här kan du se en informationsfilm om matlådan och läsa mer. 

Frågor om matlådan från media
Hör gärna av dig till Robert Henriksson, enhetschef mat och måltider
Telefon: 0150-572 19

Vem kan få matlåda?
Behovet av matlåda prövas alltid enligt socialtjänstlagen (SoL).
Du som är över 70 år kan få matlåda utan utredning och hembesök, men du måste ansöka om att få matlåda.

Hur gör jag för att få matlåda?
För att ansöka om matlåda kontaktar du din biståndshandläggare på vård-och omsorgsförvaltningen eller Vård och omsorg Direkt 0150-48 80 30.

Frågor om matlådan
Har du frågor kan du höra av dig till vår administrativa assistent:

Telefon: 0150-575 98 (telefontid vardagar klockan 9.30-11.30)
Mejl: matladan.vof@katrineholm.se

Kontakt övriga tider, endast generella övergripande frågor:
Telefon: 0150-48 80 30