/

Publicerad:

Fira valborg hemma!

Med anledning av coronaviruset så blir det inget organiserat valborgsfirande i år.

Vi måste alla hjälpas åt genom att hålla avstånd och minska smittspridningen av covid-19. Genom att stanna hemma och undvika fysiska kontakter tar du ditt ansvar. Folksamlingar med över 50 personer är förbjudna och aktiviteter under valborg är inställda.

Vill du ändå njuta av en mysig och sprakande brasa? Sök efter majbrasa på Youtube, luta dig tillbaka i soffan och valborgskvällen är räddad. Elden må inte ge någon värme, men eftersom du slipper att stå ute och frysa i år, så spelar det ju faktiskt mindre roll.

 

Majbrasa,foto, Josefine Karlsson

Vill du göra en egen eld?

Innan du börjar elda, läs här om vad som gäller kring eldning.

Anmäl din eldning

Om du har tillåtelse att elda är det bra om du kontaktar räddningstjänsten för att anmäla eldningen - på så vis känner de till att elden är kontrollerad och vet vad det gäller om någon ringer och larmar om brandrök. Kom ihåg att du alltid är ansvarig för eldningen, även när du har anmält den till räddningstjänsten. Anmäl din eldning så fort som möjligt och allra minst 24 timmar innan du räknar med att börja elda.

Gör din anmälan om eldning till räddningstjänsten Länk till annan webbplats.

Ska din tonåring fira valborg ute?

Vid valborg är risken hög att unga dricker alkohol. Tonåringar bryr sig om vad deras vårdnadshavare säger så vi ber er att prata med era unga om alkohol.

Dags att prata alkohol med din tonåring