/

Publicerad:

Anhörigbesök på äldreboendena under julhelgerna

Jul- och nyårshelgerna är en tid då vi umgås med släkt och vänner. I år är det inte lämpligt. För att minska spridningen av covid-19 måste antalet kontakter mellan människor begränsas.

Från och med den 14 december gäller skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19. Samtidigt upphävs de lokala allmänna råd som gällt i regionerna. Alla i samhället, både individer och verksamhetsansvariga, har en skyldighet att vidta åtgärder för att förhindra smittspridning.

Alla bär ett ansvar för att skydda personer i riskgrupper från smitta
Äldre och personer som tillhör andra riskgrupper löper högre risk för allvarlig sjukdom. Det är därför viktigt att såväl personer i riskgrupp som personer i deras omgivning säkerställer att möten kan ske på ett säkert sätt. Även här gäller det att begränsa antalet kontakter, att hålla avstånd, följa de allmänna råden för hygien och att säkerställa att den som uppvisar minsta symtom på covid-19 avstår från att träffas.

Vi vädjar till alla som har nära och kära på våra äldreboenden; ta inte hem dina anhöriga från boendet för att fira jul. Träffa istället dina anhöriga på äldreboendet. Där finns ordnat så man kan träffas på ett säkert sätt.

Regler för besök på Katrineholms äldreboenden:

  • Du ska vara symtomfri (ingen hosta, feber, andningsbesvär, snuva, nästäppa, halsont, huvudvärk, illamående, muskel- och ledvärk samt inga mag- och tarmbesvär).
  • Ni ska hålla minst två meters avstånd till varandra. Detta innebär därmed att boende inte kan följa med anhöriga i vanlig personbil.
  • Max två närstående får komma på besök per tillfälle.
  • Mötesplatsen rengörs av personal efter varje besök.
  • Som anhörig kontaktar du boendet för att boka ett besök.
  • Här hittar du kontaktuppgifter till våra äldreboenden.

Information om corona/covid-19 i Katrineholm

Alla har ett eget ansvar att inte föra smittan vidare – tack för att du hjälper till.