/

Publicerad:

Sortera rätt och smart i jul

Vi på Katrineholms kommun är glada över att så många katrineholmare återvinner sina förpackningar. Vi vill därför tipsa om att sortera både rätt och smart i jul. Platta och vik ihop ditt avfall så att fler får plats med mer och lämna alltid ditt grovavfall på Vika återvinningscentral. Länk till annan webbplats.

Videon är ett alternativ till texten.

Det här får du slänga på en återvinningsstation

  • Tidningar

Och förpackningar av:

  • Plast
  • Papper
  • Metall
  • Glas

Så här sorterar du

Det finns många olika förpackningar och är du osäker kan FTI:s (Förpacknings och tidningsinsamlingen) sorteringsguide Länk till annan webbplats. hjälpa dig. Den gör det enkelt att göra rätt.

Hitta en återvinningsstation nära dig

På FTI:s webbplats kan du söka efter aktuella återvinningsstationer runt om i Katrineholms kommun.

Hitta en återvinningsstation nära dig! Länk till annan webbplats.

Vem ansvarar för återvinningsstationerna?

I Katrineholm ansvarar FTI - Förpacknings och tidningsinsamlingen för skötseln av återvinningsstationerna runt om i kommunen. Katrineholms kommun tillhandahåller mark till FTI för återvinningsstationerna.

Rapportera behov av städning eller tömning

Om du ser en återvinningsstation som behöver städas eller behållare som behöver tömmas är FTI tacksamma om du ringer till dem eller rapportera dina synpunkter om återvinningsstationer på deras webbplats.

Rapportera synpunkter via FTI Länk till annan webbplats.

Återvinning och avfall

I Katrineholms kommun kan du lämna allt från soffor och farligt avfall till kylskåp och trädgårdsavfall vid Vika återvinningscentral. Du kan även lämna ditt sorterade avfall till din närmaste återvinningsstation. Här kan du läsa mer om avfallshanteringen Länk till annan webbplats. i Katrineholms kommun.

Kontakt

Samhällsbyggnadsförvaltningen

Telefon: 0150-570 00

Öppettider: måndag till fredag klockan 8-16. Lunchstängt klockan 12-13.
Tillgänglighet: tillgänglighet för besökare

Observera att vi endast tar emot bokade besök. Övriga besök hänvisar vi till Kontaktcenter på Djulögatan 31B i Katrineholm.