/

Publicerad:

Kronfågel namnger ishallar i Katrineholm

Katrineholms kommun (i rött) tecknar samarbetsavtal med Kronfågel. Från vänster, Karin Engvall, Anneli Hedberg, Susanne Zabrodsky, Carina Lloyd, Jonas Hagberg. Foto: Josefin Lundin

Isarenan och ishallen i Katrineholm får nya namn av Kronfågel. Livsmedelsproducenten är Katrineholms största privata arbetsgivare och nu även en partner till Katrineholms kommun för att få fler i rörelse.

Av flera intressenter så är det Kronfågel som är ny partner till Katrineholms kommun. Utöver att namnge ishallarna kommer företaget, som har stor produktion i Valla, att samarbeta med kommunen i olika folkhälsosatsningar.
—Det känns fantastiskt att vi blivit utvalda och nu har möjlighet att genomföra initiativ som leder till bättre hälsa för invånarna i Katrineholm, där de flesta av våra medarbetare också bor. Det känns otroligt roligt och viktigt att få agera lokalt, säger Susanne Zabrodsky, marknadschef på Kronfågel.

Kronfågel driver idag projektet “Rätt till rörelse” som stöttar initiativ som aktivt jobbar för att barn och ungdomar ska få möjlighet att röra på sig och träffa andra. Det nya samarbetet innebär ytterligare en möjlighet att utveckla satsningen.
— Vi vill få fler i rörelse för att leva ett gott och hälsosamt liv. Samtidigt vill vi verka för goda möten och förena genom idrotten. Vi tittar just nu på att öppna upp Kronfågel isarena för att låta barn och unga, som annars inte får möjligheten, att testa på olika skridskosporter. Kronfågel isarena är inte bara en plats för underhållning, det kan också vara ett ställe där unga blir inspirerade att börja träna och leva hälsosamt, säger Susanne Zabrodsky.

Redan under våren planerar Katrineholms kommun och Kronfågel gemensamma aktiviteter i ishallarna. Dessa kommer vara öppna för alla Katrineholmare.
— Tillsammans hoppas vi bidra till att fler upptäcker issporter och njuter av att idrotta i våra ishallar. Det här samarbetet innebär så mycket mer än bara en skylt på vår isarena och ishall, säger Anneli Hedberg (S) som är service- och tekniknämndens ordförande i Katrineholms kommun.

Satsningen ingår bland annat i arbetet med idrottspolitiska programmet i Katrineholms kommun och är ett verktyg för att skapa fler förutsättningar för att få fler i rörelse.
— Det känns fantastiskt spännande att få presentera vår nya samarbetspartner i Kronfågel och att kunna göra saker tillsammans som gör skillnad för barn och ungas folkhälsa, säger Karin Engvall som är avdelningschef vid service- och teknikförvaltningen i Katrineholms kommun.

För mer information kontakta gärna:

Anneli Hedberg ordförande service- och tekniknämnden och folkhälsoutskottet, Katrineholms kommun
Telefon: 0150-568 18
Mejl: anneli.hedberg@katrineholm.se

Susanne Zabrodsky, marknadschef Kronfågel.
Telefon: 070-866 81 67
Mejl: susanne.zabrodsky@kronfagel.se