/

Publicerad:

Flera platser för skridskoåkning

Nu kan du åka skridskor på flera olika platser i Katrineholms kommun.

Skridskoåkare på Stortorget i Katrineholm. Foto: Hanna Maxstad.

Foto: Hanna Maxstad

Nu har vi öppnat en ny isbana på Skogsborgsskolan på söder i Katrineholm. Den är öppen för alla och öppen dygnet runt så länge vädret tillåter.

Dessutom finns en isbana på Västra skolan på norr och i Sköldinge.

Sedan tidigare är isbanan på Stortorget öppen dygnet runt. Vill du veta mer om isbanan? Hör av dig till +Katrineholm Länk till annan webbplats. eller läs mer på deras instagram Länk till annan webbplats..

Läs mer om alla isbanorna här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kom ihåg att använda hjälm!

När du åker skridskor är det viktigt att du använder hjälm. Vill du låna skridskor eller hjälm? På Fritidsbankens sida hittar du öppettider, kontaktuppgifter och mer information om hur du lånar sportprylar.

Banorna är beroende av minusgrader

Isbanorna på våra skolor och idrottsplatser är inte konstfrusna. De är åkbara när det är minusgrader ute. Vi kommer att spola, ploga och ta hand om dem så länge det är vinter. Isbanan på torget är konstfrusen och kommer att vara öppen ända fram till mars.

Använd inte isbanan när underhållsarbete pågår

Visa varandra hänsyn och vänta tills dess att vi är klara med arbetet. Tänk på att du som privatperson eller förening inte får spola isbanan på egen hand.

Hjälp oss att minska smittspridningen

När du besöker våra isbanor: Var frisk och håll avstånd till andra. Dela inte utrustning med andra. Är det många som byter om eller är ute på isen så vänta på din tur på avstånd eller kom tillbaka senare.

Vill du veta mer om vårt arbete med att spola isbanor?

Hör av dig till:

Sven Montelius, Enhetschef gata/anläggning, service- och teknikförvaltningen
Telefon: 0150-570 00 (nås via växel)
Mejl: service.teknik@katrineholm.se