/

Publicerad:

Inför Påsk - fortsatt försiktighet vid besök på äldreboenden

För att skydda de äldre på Katrineholms äldreboenden gäller fortfarande föranmälda besök.

- Vi har förståelse för att många längtar tillbaka till en normal vardag och vill besöka närstående som vanligt igen. Men det finns fortfarande risk för smittspridning. Vaccinationen mot covid-19 skyddar dig från att bli allvarligt sjuk men man kan fortfarande bli smittad eller smitta andra, säger Camilla Söderman verksamhetschef äldreomsorgen i Katrineholm.

Vaccinationens effekt på smittspridning har inte studerats i tillräcklig omfattning för att veta hur mycket vaccinationen bidrar till att stoppa smittan. Med nuvarande kunskap är det viktigt att använda alla tillgängliga åtgärder samtidigt. (Källa: Foklhälsomyndigheten Länk till annan webbplats.)

- För att bromsa smittspridningen behöver vi därför fortsätta hjälpas åt genom att följa de allmänna råden: stanna hemma vid symtom, håll avstånd till varandra och tvätta händerna ofta.

När du besöker dina nära och kära på ett av Katrineholms äldreboenden ska du:
• Förboka ditt besök
• Du ska vara frisk och symptomfri
• Hålla distans
• Tvätta/sprita händerna

Besökstider: efter överenskommelse.
Besök får endast ske i boendes lägenhet eller annan, av personalen hänvisad, plats.
Vi rekommenderar att besöken begränsas till max två anhöriga.
Servering stängd - ta gärna med egen fikakorg.
Vi rekommenderar att du och din närstående umgås utomhus, gå gärna ut under besöket om ni vill.

Observera: Förutsättningarna kan snabbt förändras. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och uppdateringar dagligen. Du kan få ny information inför eller under ditt besök, antingen i samtal med personalen eller genom anslag på boendet.