/

Publicerad:

Nu öppnar vi Gatstubergs minnesplats för smådjursvila

Idag öppnade Katrineholms första minnesplats för husdjur. Platsen heter Gatstubergs minnesplats för smådjursvila och är en behaglig och rofylld plats.

En skylt som visar vad som gäller, vid Gatstubergs minnesplats för smådjursvila
Gatstubergs minnesplats för smådjursvila. Foto: Josefine Karlsson
– Den här platsen har varit efterlängtad länge, och nu kan vi äntligen erbjuda katrineholmarna en mycket vacker och rofylld plats dit de kan komma och minnas en kär vän, säger Göran Dahlström kommunstyrelsens ordförande.

Bra att veta

Minnesplatsen är till för kremerade husdjur av storleksordning hund och mindre. Som djurägare ansvarar du för att djuret kremeras vid en godkänd anläggning. Askan strör du sedan ut på marken innanför avgränsningen. Det går även bra att gräva ned askan max 10 centimeter i marken.

Som besökare får du vara med och utsmycka minnesplatsen genom att placera levande blommor vid den centralt placerade minnesstenen. Det finns även möjlighet att tända gravljus och placera i ljushållaren. Det är inte tillåtet att markera upp en specifik plats för ditt husdjur.

Vi ber alla att respektera minnesplatsens stämning, stillhet och lugn.

Hitta hit

Minnesplatsen hittar du cirka 200 meter söder om Skogskyrkogården i Katrineholm. Följ stigen som går ned mot åkern (vid den röda ladan). Stigen fram till minnesplatsen är tillgänglighetsanpassad. Parkering hittar du vid Kyrkogårdsvägen intill Skogskyrkogården Länk till annan webbplats..

Här ser du var platsen ligger via Google Maps. Länk till annan webbplats.

Karta som visar var minnesplatsen är lokaliserad.

Kontakt

Trädgårdsarkitekt

Håkan Stenström

Telefon: 0150-577 31

Besök: Trädgårdsgatan1, Katrineholm