/

Publicerad:

Katrineholm får ny central vandringsled

Idag öppnar vi upp Katrineholmsetappen som är en del av Sörmlandsleden. Vandringsleden är cirka 4,5 kilometer och tar dig genom spännande delar av Katrineholm.

Den nya Katrineholmsetappen invigdes idag 9/6. Från vänster: Cecilia Björk, Anneli Hedberg och Victoria Freberg. Foto: Therése Larsson

Den nya Katrineholmsetappen invigdes idag 9/6. Från vänster: Cecilia Björk, Anneli Hedberg och Victoria Freberg. Foto: Therése Larsson

– Katrineholmsetappen blir ett fint tillfälle att visa upp delar av centrala Katrineholm och vårt fina Djulöområde. Det här blir bra både för våra näringsidkare som driver restauranger och caféer och för vandrarna, säger Anneli Hedberg ordförande i service- och tekniknämnden.

– Ledens sträckning är väl vald och vandrarna kommer kunna njuta av både offentliga konstverk och stadsparkens fina planteringar, säger Cecilia Björk ordförande i kulturnämnden.

Om Katrineholmsetappen

Katrineholmsetappen Länk till annan webbplats. är en avstickare från Sörmlandsledens etapp 26 och 27. Vandringsleden är cirka 4,5 kilometer och tar dig genom spännande delar av Katrineholm.

Katrineholmsetappen sträcker sig från den norra infarten till Katrineholm vid riksväg 57 till Djulö i södra Katrineholm. Vid den norra infarten till Katrineholm vid riksväg 57 tar Sörmlandsledens etapp 26 vid. Vid Djulö tar Sörmandsledens etapp 27 vid.

Leden är markerad med rosa markering och Sörmlandsledmärket.

– Det här är toppen! Katrineholmsetappen tar vandrarna in i Katrineholms centrala delar och de kan äta och shoppa hos våra lokala företagare. En stor fördel för vandrarna är att de kan hoppa av på tågstationen i Katrineholm och börja sin vandring direkt, säger Victoria Freberg, turismansvarig på +Katrineholm.

Upptäck Katrineholmsetappen och fler vandringsleder i Katrineholms kommun

På Naturkartan Länk till annan webbplats. hittar du massvis med tips på naturnära upplevelser,
så som vandringsleder, friluftsområden, eldplatser, vindskydd med mera.

Mer information och kontakt

Anneli Hedberg, ordförande i service- och tekniknämnden. Telefon: 0150-568 18.
Cecilia Björk, ordförande i kulturnämnden. Telefon: 0150-575 19.