/

Publicerad:

Stabilt företagsklimat i Katrineholm

Katrineholm återfinns i årets företagsranking på plats 79 i Sverige och plats tre i länet. Den senaste rankingen bygger på företagens svar från undersökningen som genomfördes våren 2021.

Företagsklimatet i Katrineholm var 2006 nere på knä, rankat på plats 284 av 290 kommuner. Idag femton år senare återfinns Katrineholm på plats 79. En fantastisk klättring mot toppen och ett kvitto på det goda samarbetet mellan kommunen och näringslivet

Företagsklimatet i Katrineholm var 2006 nere på knä, rankat på plats 284 av 290 kommuner. Idag femton år senare återfinns Katrineholm på plats 79. En fantastisk klättring mot toppen och ett kvitto på det goda samarbetet mellan kommunen och näringslivet

Varje år genomför Svenskt Näringsliv en stor undersökning bland landets företagare. Den ligger till grund för deras prestigefyllda ranking som publicerades idag den 22 september. Katrineholm tappar 12 placeringar sedan förra årets mätning, till plats 79. Det är tredje bästa placering i länet.

– Vi jobbar på både kort och lång sikt för att stärka relationen med kommunens företagare. Resultatet ligger fortsatt på en bra nivå men ambitionen är att alltid bli bättre och klättra på rankingen. Katrineholm jobbar proaktivt där vi involverar kommunens olika förvaltningar, befintliga företag och företag som vill till Katrineholm. Vi behöver utveckla samarbetet än mer och tillsammans analysera och värdera de resultat vi får, säger Stefan Toll näringslivschef Katrineholm.

– Katrineholm har gjort en stabil klättring genom åren. Från Sverigebotten till tredje plats i länet i år, och det är vi stolta över. Jag är övertygad om att vi har potential att klättra. De senaste åren har präglats av stor osäkerhet på grund av pandemin. Vi behöver fortsätta utveckla det vi får positiva omdömen om, men framför allt analysera och utveckla de områden där vi inte får lika goda omdömen, eller där vi har försämrat våra resultat, säger Johan Söderberg (S) kommunstyrelsens ordförande i Katrineholm.

Om rankingen
Sedan mer än 20 år tillbaka mäter Svenskt Näringsliv företagens upplevelse av företagsklimatet i den kommun som de är verksamma i. Undersökningen skickas till mer än 60 000 företag som svarar på ett tjugotal frågor. Betygen gäller bland annat attityder till företagande, konkurrens från kommunala verksamheter, kommunens service till företagen samt tillgången på medarbetare med relevant kompetens. Statistisk från SCB och UC påverkar också rankingplaceringen.

Hela rankingen hittar du här. Länk till annan webbplats.

Mer information:
Stefan Toll näringslivschef
Telefon: 070 - 588 77