/

Publicerad:

Ny folkhälsosatsning på is

Välkommen till Kronfågel Isarena den 3 oktober klockan 11-13! Då startar vi projektet "Tillsammans på isen för Katrineholm" - en folkhälsosatsning för att få fler i rörelse.

Tillsammans för Katrineholm på isen kampanjmaterial

Fler i rörelse

Den tredje oktober firar vi vår nya folkhälsosatsning som handlar om att fler ska få och kunna åka skridskor i Katrineholm. Syftet med projektet är att förbättra folkhälsan, våra invånares vana på skridskor och främja samarbetet mellan föreningar, kommun och näringsliv.

- Det känns väldigt spännande att få starta igång vår senaste folkhälsosatsning - och extra kul är det att göra det tillsammans med våra isföreningar och vår samarbetspartner Kronfågel, säger Anneli Hedberg, ordförande i Folkhälsoutskottet i Katrineholms kommun.

Aktiviteter för alla

Klockan 11 öppnar vi dörrarna för allmänheten i Kronfågel Isarena och då har vi skridskodisco för alla. Våra besökare kommer få prova på bandy, ishockey, konståkning och det finns möjlighet att öva på att bara åka skridskor också. Det kommer också bjudas på mat till våra besökare och Fritidsbanken är på plats för att låna ut skridskor och hjälmar till den som inte har.

- Vi ser också stora möjligheter med att göra saker tillsammans – så kan fler hitta till våra föreningar och upptäcka nya favoritidrotter. Att vi samtidigt förbättrar folkhälsan, får fler i rörelse och ökar skridskovanan är bara en fantastisk bonus, säger Anneli Hedberg.

Kronfågel är sedan en tid tillbaka samarbetspartner med Katrineholms kommun. För dem är starten av “Tillsammans på isen för Katrineholm” en viktig och rolig del i att agera lokalt.

- Att kunna använda en av Katrineholms mest kända och besökta platser för en av våra viktigaste samhällsfrågor på det sätt vi nu gör tillsammans känns fantastiskt. Inte minst eftersom det leder till bättre hälsa för invånarna i Katrineholm, där de flesta av våra medarbetare också bor. Det känns otroligt roligt och viktigt att få agera lokalt, säger Susanne Zabrodsky, marknadschef på Kronfågel.

Ju fler som är med - desto bättre

Tillsammans på isen för Katrineholm är ett samarbete mellan Katrineholms kommun, Backa KK, Katrineholm Hockey, KVBS och Kronfågel. Under dagen bjuder Kronfågel på mat och dryck.

- Vi vill få fler i rörelse för att leva ett gott och hälsosamt liv. Samtidigt vill vi verka för goda möten och förena genom idrotten, säger Susanne Zabrodsky.

Information om evenemanget "Tillsammans för Katrineholm på isen"

Datum: Söndag 3 oktober
Tid: Klockan 11-13
Plats: Kronfågel Isarena, Backavallen, Prins Bertils Gata 1
Frågor om evenemanget: Britt Fredriksson, britt.fredriksson@katrineholm.se