/

Publicerad:

Jang Vojses får årets kulturstipendium!

Kulturnämnden i Katrineholms kommun delar årligen ut ett stipendium för att uppmuntra kulturella insatser. I år kom det in många intressanta och duktiga sökanden till stipendiet och ur denna kvalificerade skara har sånggruppen Jang Vojses valts ut som årets stipendiater.

Medlemmarna i Jang Vojses är Gustav Karlsson, Charlotte Göthberg, Christofer Andersson, Linn Andersson och Emil Wallgren. Tillsammans bjuder de på stämsång, både á capella och till ackompanjemang. Jang Vojses tilldelas 2021 års kulturstipendium för deras insatser för Katrineholms musikliv och kulturnämndens motivering lyder:

Pur sångglädje sprungen ur den sörmländska myllan!
Vokalgruppen Jang Vojses tilldelas Katrineholms kommuns kulturstipendium 2021 för sina värdefulla insatser för Katrineholms musikliv. De fem medlemmarna har lång erfarenhet från olika körer, men även från teaterscener, vilket innebär att de behagligt berikar sina konserter med humoristiska och teatrala inslag. Deras gemensamma passion för musiken förde dem samman och med avstamp i Katrineholms kulturliv 2014 har gruppen arbetat ambitiöst och målmedvetet för att berika den lokala musikscenen. Gruppen ger årligen flertalet konserter varav en större satsning per år helt i egen produktion. Jang Vojses hänför publiken med sin stämsång och sångglädje, vilket är till fröjd både inom och utom kommunens gränser.”

Katrineholm kommuns kulturstipendium är till för att stödja och uppmuntra förtjänstfulla insatser inom kulturella områden. Stipendiet instiftades 2001 av Kulturnämnden och är på 25 000 kronor.

Kontakt

Cecilia Björk, ordförande i kulturnämnden
Telefon: 0150-575 19
Mejl: cecilia.bjork@katrineholm.se