/

Publicerad:

Pressmeddelande: Barnfattigdomen fortsatt hög i Katrineholm

Den 7 december kom Rädda barnens rapport Barnfattigdom i Sverige. Katrineholm är på plats 275 av landets 290 kommuner. - Det här är förstås tuffa siffror att ta till sig, säger Johan Söderberg (S) kommunstyrelsens ordförande.

Johan Söderberg, foto: Hanna Maxstad
Johan Söderberg, kommunstyrelsens ordförande. Foto: Hanna Maxstad

- Vi jobbar stenhårt med den här frågan. På ett långsiktigt och hållbart plan är utbildning och arbete det absolut viktigaste för att komma till rätta med barnfattigdomen. Men vi gör också åtgärder här och nu. Lyckliga gatorna gör ett fantastiskt arbete för barnen. Skolorna jobbar oförtrutet med att ge alla barnen samma möjligheter i skolan. Vi har också skjutit till närmare en miljon kronor som ett extra föreningsstöd till kommunens föreningar, för att fler barn och unga ska kunna erbjudas en meningsfull och hälsosam fritid.

- Vi ser barnen, vi ser problemen, våra åtgärder har tagit oss en bit framåt men jag kan konstatera att det finns mer att göra, säger Johan Söderberg.

Agenda 2030 och hållbar uteckling

På vår sida Agenda 2030 och hållbar utveckling kan du läsa mer om hur vi arbetar med barnfattigdom och hur alla barn och unga ska ha möjlighet till goda uppväxtvillkor, oavsett familjens ekonomiska situation.

Logotyp för de globala målen för hållbar utveckling

Kontakt

Kommunstyrelsens ordförande

Johan Söderberg (S)

Telefon: 072-235 19 61

Besök: Fredsgatan 38, Katrineholm

Johan Söderberg