/

Publicerad:

Kultur- och idrottsstipendier 2022

För att stötta engagerade personer, föreningar och organisationer inom kultur och idrott har Katrineholms kommun flera kultur- och idrottsstipendier. Nu är det dags att söka stipendier för 2022. Du kan ansöka själv eller nominera någon annan som du tycker gör särskilda insatser.

Varje år delar Katrineholms kommun ut flera olika stipendier riktade till utövare och engagerade ledare inom kultur och idrott. Kulturstipendiet uppmärksammar förtjänstfulla kulturella insatser i kommunen. Det finns även idrotts- och ungdomsledarstipendium samt ett stipendium för unga domare. Syftet med stipendierna är att uppmärksamma kommunens förebilder för barn och unga, ledare eller den som bidrar till ett inkluderande föreningsliv och en aktiv fritid inom kultur eller idrott.

- Våra kulturstipendier är viktiga och stöttar våra fantastiska kulturutövare som är viktiga ambassadörer och förebilder för vår stad och kommun. Med stipendierna uppmärksammar och uppmuntrar vi begåvade och ambitiösa kulturutövare. De tillför kulturlivet viktiga värden och gör livet roligare och mer meningsfullt för många invånare och det vill vi såklart premiera, säger Cecilia Björk, kulturnämndens ordförande.

Idrottsliga framgångar och ledarskap med fokus på inkludering och välmående inom idrotten är också något som bidrar till Katrineholms utveckling.

- Vi vill med stipendierna uppmärksamma framgångsrika idrottare och duktiga ledare. De är precis som våra kulturutövare viktiga förebilder för många och är bra ambassadörer för Katrineholm. Våra ungdomsledare lägger ner många timmar av sin fritid för att barn och ungdomar ska få en aktiv och meningsfull fritid, vi vet att deras arbete gör skillnad, säger Anneli Hedberg, service- och tekniknämndens ordförande och berättar mer om den särskilda satsningen på unga domare:
- Vi vill att fler ska ta steget att bli domare. Stipendiet ska bidra till att lyfta fram unga domare som bra förebilder för ett sjyst och rättvist spel, avslutar Hedberg.

Vill du nominera dig själv eller någon du känner?

På vår sida för stipendier kan du skicka in din ansökan.

Kort fakta om våra stipendier

Idrottsstipendium - aktiv idrottare

Stipendiet är på 15 000 kronor. Delas ut till individuella idrottare eller deltagare i lagidrott för goda prestationer som är aktiv i en förening i Katrineholms kommun. Sista dag för ansökan är 31 mars.

Idrottsstipendium - ung domare

Stipendiet är på 15 000 kronor och delas ut till en ung domare som är aktiv i en förening i Katrineholms kommun. Sista dag för ansökan är 31 mars.

Kulturstipendium

Stipendiet är på 25 000 kronor och delas ut till en person eller organisation för att stödja och uppmuntra förtjänstfulla insatser inom olika kulturella områden som musik, konst, teater, fotokonst, konsthantverk litteratur med mera.

Ungdomsledarstipendium

Stipendiet är på 15 000 kronor och delas ut för att uppmärksamma en ledare som på ideell basis under längre tid engagerat sig för ungdomars föreningsaktiviteter. Sista dag för ansökan är 31 mars.

Kontakt:

Cecilia Björk, kulturnämndens ordförande
Telefon: 0150-57519
Anneli Hedberg, service- och tekniknämndens ordförande
Telefon: 0150-56818