/

Publicerad:

Tre tips till dig som planerar att elda trädgårdsavfall

Våren är här och för många är det dags att börja rensa och göra fint i sin trädgård. Kanske har du även planer på att elda ditt trädgårdsavfall? Här kommer tre viktiga tips om vad du behöver ha koll på.

Videon är ett alternativ till texten.

Tre tips!

  1. Skippa gärna elden och kompostera istället ditt trädgårdsavfall. Det är schysstare - både för miljön och för dina grannar. Har du inte plats kan du kostnadsfritt lämna avfallet på Vika återvinningscentral Länk till annan webbplats. i Katrineholm.

  2. Ska du ändå elda? Tänk då på att du bara får elda trädgårdsavfall under vecka 17, vecka 40 samt på Valborgsmässoafton. Det här gäller för dig som bor i detaljplanelagt område. Övriga tider är det förbjudet.

  3. Elda bara trädgårdsavfall så som kvistar och löv. Eldar du tillexempel målat eller impregnerat trä, plast eller annat avfall skadar du både din hälsa och miljön. Det är dessutom förbjudet, och kostnaden för att sanera kan bli hög.

Mer information

På vår sida Miljö & hälsa hittar du allt du behöver veta om var, när och hur du får elda.

Har du upptäckt att någon eldar på ett otillåtet sätt?

Om upptäcker att någon eldar på ett sätt som är otillåtet, så som eldning av målat eller impregnerat trä, plast eller annat avfall är du välkommen att kontakta oss på samhällsbyggnadsförvaltningen.

Kontakt

Samhällsbyggnadsförvaltningen

Telefon: 0150-570 00

Öppettider: måndag till fredag klockan 8-16. Lunchstängt klockan 12-13.
Tillgänglighet: tillgänglighet för besökare

Observera att vi endast tar emot bokade besök. Övriga besök hänvisar vi till Kontaktcenter på Djulögatan 31B i Katrineholm.