/

Publicerad:

Gatufest på norr 18 augusti

Den 18 augusti är det äntligen dags för årets stora Gatufest med Lyckliga Gatorna. Välkommen till ett stort fredagsmys med levande musik, god mat, dans och roliga aktiviteter tillsammans med kända och okända grannar i alla åldrar. Årets Gatufest arrangeras klockan 17–22 på vid området runt kyrkan på norr, Bievägen 3. Evenemanget är gratis och gästerna kan komma och gå som de vill.

Gatufest i Nävertorp. På gräsplanen befinner sig människor i olika åldrar som tittar på scenen, äter mat och deltar i aktiviteter. Området är pyntat med lampor, vimplar och skyltar i olika färger.
Bild från förra årets Gatufest i Nävertorp.

Syftet med gatufesterna är att skapa möten mellan invånarna i Katrineholms olika bostadsområden. Gatufesterna är också till för att skapa stolthet och identitet i området samt visa vägar för de boende för fortsatt engagemang, främst med fokus på barn och unga.

Aktiviteter och spelningar för hela familjen

Under Gatufesten kommer flera föreningar och verksamheter vara på plats och erbjuda aktiviteter för alla åldrar. Det går bland annat att testa på olika sporter, dans och att skapa konst. Det blir också ett fantastiskt program på scen fyllt av sång, musik och dans!

Program på scenen

Macky

Artisten Macky kommer till Gatufesten! Macky är en svensk-tunisisk rappare, född 1997. Han slog igenom 2019 med låten Vinterdepress och blev året efter utnämnd till Framtidens Artist av P3s musikredaktörer.

Under våren fick ungdomar på Järvenskolan och Perrongen önska fram vilken artist de ville se på Gatufesten och Macky var den som fick flest röster.

DJ Stella med ungdomarna DJ Lana och DJ Elna

DJ Stella har sedan 2019 varit aktiv på Stockholms klubbscen och även internationellt. Med en stor kärlek för genrerna afrobeats, dancehall, amapiano och hip hop mixar hon rytmiskt och kreativt.

Vi är också glada över att kunna presentera DJ Lana och DJ Elna, två ungdomar som under våren har gått en DJ-workshop och nu är redo att visa sina talanger. DJ-workshopen hölls av DJ Stella på Perrongen för ungdomar.

Flera unga och vuxna lokala artister

På scenen kommer vi även se många fler lokala unga och vuxna artister som Viktor Nordström, YallaCreate, No Name Corp, Blaze, Gurra G:sson, Divinity, Mish Mash, Omar på fiol. Dessutom bjuds vi på stråkorkester, dragspel och cheerleading.

Preliminärt spelschema

17.00 Kulturgruppen

17.20 Omar på fiol

17.35 Mish Mash

17.50 Dragspel

18.05 Stråkorkester

18.20 Divinity

18.35 Gurra G:sson

18.45 Blaze

19.00 Cheerleading

19.10 No Name Corps

19.25 Yalla Create

19.45 DJ Stella med DJ Elna & DJ Lana

20.20 Viktor Nordström

20.40 Beatbox Freestyle Phanatix

21.00 Macky

21.40 DJ Stella

Fri dans

 

Gatufesten arrangeras av Katrineholms kommun i samarbete med Sörmlands Sparbank, Ica Maxi, Hyreshuset, Byggcenter, m4, Kronfågel, Sörmland Vatten och Tekniska verken.

Kontakt

Syrjeva Berberi
Verksamhetsledare
Telefon: 0150-488 243
Mejl: syrjeva.berberi@katrineholm.se

Johanna Frisk
Kulturpedagog & fritidsledare
Telefon: 070-361 42 01
Mejl: Johanna.frisk@katrineholm.se