/
/

Konsthall

Katrineholms konsthall visar samtida konst i utställningar med nationella och internationella konstnärer. Vi erbjuder flera aktiviteter kring varje utställning. Konsthallen ligger i Kulturhuset Ängeln. Vi värnar om att vara en attraktiv plats för både konstnärer och besökare.

Aktuell utställning

Sara Nilsson – Det underjordiska nätverket

4 juni-8 augusti 2020

I Sara Nilssons utställning står relationen mellan människa och natur i fokus. I hennes målningar och skulpturer möter vi individer som sökt sig ut i skog och mark. De rör sig fram i växtligheten, klättrar upp på stenar och står under jättelika svampar. Individerna drivs av en längtan efter samhörighet, att känna naturens närvaro och att knyta an till ett större sammanhang.

Sara Nilsson är född 1978 och är verksam i Olsäter, Värmland. Hon är utbildad på konstfack och har de senaste åren haft ett flertal utställningar, både nationellt och internationellt. Hon har även gjort offentliga utsmyckningar, bland annat i Lorensbergsparken i Göteborg.


Intervju med Sara Nilsson

Följ med på en rundtur i konsthallen där konstnären Sara Nilsson berättar om sina tankar kring utställningen och hennes konstverk. Tillsammans med Gustav Person, konstansvarig, hälsar de välkomna till sommarens utställning!

Videon har undertexter på svenska.

 

Hur vill du uppleva konsten?

Till varje utställning erbjuder vi en vernissage (invigning av utställningen), en visning, en konstaktivitet och en konstverkstad för barn. Alla dessa är öppna för allmänheten och kostnadsfria. Se alla kommande evenemang i evenemangskalendernlänk till annan webbplats

Vi vill göra konsten tillgänglig

Genom utställningar och pedagogisk verksamhet vill vi ge er besökare möjlighet till upplevelser, samtal, bildning och en ökad livskvalitet med konsten som utgångspunkt.

Vi erbjuder olika aktiviteter för olika behov och intressen, allt för att du ska få uppleva konsten på ditt sätt, reflektera i fred eller med andra. Aktiviteterna kan vara till exempel:

  • Konstarrangemang. Vill du höra konstnären själv berätta om konsten, fördjupa dig i ämnet, skapa själv eller uppleva livekonst (exempelvis performance) då kan du besöka ett konstarrangemang. Här finns det alltid utrymme för dig att ställa frågor.
  • Konst med påtår. Grupper kan boka in visning med fika i konsthallen.
  • Konstrundor bland den offentliga konsten, både för vuxna och barn.
  • Visning. Vår konstpedagog håller i våra visningar. Visningen ska vara enkel och du kan ställa frågor. Du kan boka en visning för en grupp och vi anpassar visningen efter behov.
  • Konstverkstad. I konstverkstaden skapar vi med inspiration från utställningen. Verkstaden är öppen för bebisar, barn och vuxna under olika tider.

Vernissagekort via mejl

Vill du få vernissagekort och information om kommande evenemang?


E-post

Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter

Kommande utställningar

En snurrande vit trottoarskylt mot svart bakgrund.

Klas Eriksson

Sweet Dreams of Rhythm and Passion

22 augusti–3 oktober 2020


Julia Rio står framför hennes konstverk "Meet me in outer space".

Foto: Johan Selin

Julia Rio

Looking Back & Moving Forward

17 oktober–28 november 2020

Öppettider konsthall/Kulturhuset Ängeln

Ordinarie öppettider
april–augusti
Måndag–fredag 10-18
Lördag 10–14

Kontakt

Konstansvarig (vik.)

Gustav Person

Telefon: 0150-569 97

Konstpedagog

Synnöve Pohjola Ejdetjärn

Telefon: 0150-576 44