/

Sportcentrum, fritid & motion

Katrineholms Sportcentrum är en av Sveriges största samlade sportanläggningar. Här finns möjlighet att utöva mer än hälften av alla sporter som i dag finns registrerade på Riksidrottsförbundet. Detta märks inte minst på det stora antal läger, turneringar och uttagningar till landslag som äger rum här.

Allmänna råd & rekommendationer

Du som hyr våra lokaler ska följa Folkhälsomyndighetens allmänna råd för att förhindra smittspridning av corona/covid-19. Du ska också ta ansvar för om du kan genomföra ditt evenemang eller om du behöver avboka det. Väljer du att ställa in måste du avboka lokalen – det sker inte automatiskt. Katrineholms kommun kommer 23 december - 31 januari inte att debitera någon avgift vid eventuell avbokning.

Från och med 12 januari gäller bland annat följande:

 • Se till så att det inte uppstår trängsel vid din aktivitet.
 • I Katrineholms kommuns lokaler, till exempel simhall och konsthall, finns ett maxantal för besökare. Det innebär att vi kan behöva neka dig tillträde vid ett besök för att följa regeln om krav på 10 kvadratmeter per person vid en kultur- och fritidsaktivitet. Vi kommer informera om vad som gäller på plats i respektive lokal.
 • Fortsatt avrådan från att arrangera cuper och läger inomhus som inte innebär yrkesmässig utövning. Du som är arrangör beslutar själv om du ska genomföra ett läger.
 • Ordinarie föreningsverksamhet och föreningsaktiviteter med träningar, övningar, matcher, föreställningar och tävlingar fortgår.
 • Smittskyddsåtgärder rekommenderas för utbildningar för vuxna, så att trängsel och stora samlingar undviks. Närundervisning är huvudregeln. Inga av kommunens elever kommer i dagsläget att studera på distans.
 • Vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus tillåts bara sittande gäster om det är fler än 20 personer, oavsett vaccinationsbevis. Maxantal är 500 personer. Det ska vara avstånd om 1 meter mellan sällskapen och max 8 personer i ett sällskap. Om det är fler än 50 deltagare krävs vaccinationsbevis.
 • Vid uthyrning till privatpersoner får det endast vara 20 personer som deltar i aktiviteten i lokalen.

Har du frågor?

Hör av dig till lokalbokningen eller kultur@katrineholm.se beroende på hur du bokat lokal hos oss. Läs mer om kommunens arbete med corona/covid-19.

Parasport

Idrott för alla! Inom parasporten hittar du aktiviteter för personer med synnedsättning, intellektuell funktionsnedsättning, rörelsenedsättning samt delvis för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. I Katrineholm och Sörmland finns olika föreningar som erbjuder olika typer av parasportverksamhet, hitta din nya aktivitet genom att kolla in Parasportförbundets sajt Para-Me Länk till annan webbplats..

Föreningsmässan 2018. Foto: Johan Klinthammar

Sporthall - Duveholmshallen

Arena för lagsporter, bordtennis, boxning, kampsporter, styrketräning, skytte, gymnastik, tennis och dans.

Simhall

Äventyrsbad, bubbelpool, undervisningsbassäng, hoppbassäng och 25-metersbassäng.

Foto: Hanna Maxstad

Idrottsarena - Backavallen

Arena för issporter, fotboll, curling och friidrott samt allmänhetens åkning.

Foto: Hanna Maxstad

Isarena & ishall

I Kronfågel isarena och Kronfågel ishall kan du utöva allmänhetens åkning, bandy, curling, konståkning, ishockey och andra issporter.

Läger, cuper & evenemang

En tredjedel av Sveriges befolkning kan nå Katrineholm inom två timmars restid vilket gör Sportcentrum till en perfekt plats att förlägga träningsläger, cuper eller andra evenemang. VI hjälper till med boende och mat.

Alla ska känna sig välkomna och kunna ta del av våra lokaler och verksamheter. Upplever du brister, säg till gärna till oss.

Entré

 • Särskild handikappentré. Du hittar entrén knappt 10 meter till höger om huvudingången. 
 • Dörröppnare finns.

Parkering

Handikapparkering finns cirka 30 meter till vänster om entrén (infart från Västgötagatan). Cirka 100 meter till vänster om entrén finns en större gästparkering.

Toaletter

En större handikapptoalett finns med utrymme på båda sidor av toaletten. Armstöd på var sida om toaletten. Nås genom reception.
Nio mindre toaletter i direkt anslutning till recpetionen.

Lokaler

 • Våra lokaler är tillgängliga för rullstol.
 • Trådlöst internet finns.
 • Dörröppnare finns i entrén.

Omklädningsrum

I simhallen har vi flexibla omklädningsrum. För dig som inte vill byta om i omklädningsrum för dam respektive herr finns möjlighet till avskildhet i särskilt omklädningsrum, det kan även du använda som behöver ha med dig din ledsagare vid ombyte. Det flexibla omklädningsrummet måste du förboka innan ditt besök. Anledningen är att vi ska kunna garantera tillgång till det när du besöker oss. Förbokning gör du genom att kontakta vår reception.

Frågor eller hjälp

Har du frågor eller behöver hjälp i våra lokaler, kontakta vår reception, kontaktuppgifter till Sportcentrum hittar du här.