/

Ishallen & isarenan

På Backavallen hittar du Kronfågel ishall och Kronfågel isarena där du kan uppleva curling, allmänhetens åkning, hockey, konståkning och bandy.

Tillsammans på isen för Katrineholm i början av november

I början av november kommer vi att ha ett nytt evenemang inom ramen för "tillsammans på isen för Katrineholm". Du kommer få prova på bandy, ishockey, konståkning och det finns möjlighet att öva på att bara åka skridskor också.

På plats träffar du våra isföreningar: Backa KK, Katrineholm Hockey och KVBS. Har du inte egna skridskor och hjälm? Det kan du låna hos Fritidsbanken.

Tillsammans på isen för Katrineholm är ett samarbete mellan Katrineholms kommun, Backa KK, Katrineholm Hockey, KVBS och Kronfågel.

Mer information kommer inom kort.

Energieffektiv mötesplats

Kronfågel isarena och Kronfågel ishall är hem åt Katrineholms många olika issporter, till exempel konståkning, långfärdsskridskor inomhus, curling, ishockey, hastighetsåkning, bandy och allmänhetens åkning.

Med generöst läktarutrymme och ett effektivt kylsystem är isarenan en anläggning av mycket hög klass med energieffektiva lösningar. Vi återanvänder värmen för uppvärmning av omklädningsrum, garage, toaletter, läggvatten och tappvarmvatten.

I ishallen använder vi en teknik med koldioxid, både som köldbärare och i kompressordrift för nedkylning av isytan. Överskottsvärmen används även här till uppvärmning av utrymmen beskrivet omklädningsrum, garage, toaletter, läggvatten och tappvarmvatten. Det effektiva kylsystemet gör att ishallen sparar mer energi än andra liknande ishallar i Sverige.

Skridskoåkning för allmänheten

Vi har i sommar öppet för allmänhetens åkning i Kronfågel isarena och Kronfågel ishall som finns på Backavallen, Prins Bertils gata 1 Länk till annan webbplats..

Observera att det byggs om i isarenan. Allmänhetens åkning kommer fram till och med vecka 40 att vara på den första delen av isen i anslutning till entrén.

Isarenan (nya):

Vecka 40 (4-10 oktober)
Måndag klockan 15.00-17.30 åkning utan klubba och 20.45-22 åkning med klubba
Onsdag klockan 14.30-16 åkning med klubba och 19.45-22 åkning utan klubba
Fredag klockan 15-16.30 åkning med klubba
Söndag klockan 18-19 åkning med klubba

Vecka 41 (11-17 oktober)
Måndag klockan 14.30-17.00 åkning med klubba och 20.15-22 åkning utan klubba
Onsdag klockan 14.30-16 åkning utan klubba
Fredag klockan 15-16.30 åkning utan klubba

Allmänhetens åkning är inte öppen för föreningsverksamhet. Föreningar är välkomna att boka tid via Lokalbokningen för att hyra isytor för skridskoåkning.

Denna sida uppdateras löpande under säsongen, senast ändrad 211005.

Konståkning

Foto: Hanna Maxstad

Kontakt

Vaktmästare

Telefon: 0150-572 54