Matsedel

Här hittar du menyerna som visar vilken mat som serveras i skolans restaurang Gjutaren.

Lunchmeny restaurang Gjutaren vecka 12

Måndag

  • Köttbullar serveras med gräddsås samt lingon (Glutenfri)
  • Isterband serveras med persiljestuvad potatis och rödbetor (Glutenfri)
  • Vegetariskt alternativ - Grönsaksstroganoff med ris (Laktosreducerat)

Tisdag

  • Stekt falukorv serveras med stuvade makaroner
  • Ugnsbakad lax serveras med hollandaise och sparris (Glutenfri)
  • Vegetariskt alternativ - Vegetarisk moussaka

Onsdag

  • Kålpudding serveras med gräddsås och lingon
  • Lammstek Provencalé med rostad vitlökssås och grönsaker
  • Vegetariskt alternativ - Vegetarisk kålpudding med lingon och kokt potatis

Torsdag

  • Cowboysoppa samt ostkaka med sylt & grädde
  • Wallenbergare på kalvfärs med ärtor och potatismos
  • Vegetariskt alternativ - Majs- och bönbiffar med grönsakssalsa samt klyftpotatis

Fredag

  • Bouef bourgignon serveras med ugnsbakad potatis (Laktosreducerat) (Glutenfri)
  • Pasta serveras med krämig ostsås samt lax och räkor
  • Vegetariskt alternativ - Ärtsoppa med pannkakor och sylt


Lunchmeny restaurang Gjutaren vecka 13

Måndag

  • Oxpytt serveras med stekt ägg samt rödbetor (Laktosreducerad)
  • Köttfärslimpa serveras med gräddsås och gurka (Glutenfri)
  • Vegetariskt alternativ - Linsgratäng smaksatt med curry

Tisdag

  • Stekt fisk serveras med dill- och citronsås samt kokt pottis
  • Kalops serveras med rödbetor ssmt kokt potatis (Laktosreducerad) (Glutenfri)
  • Vegetariskt alternativ - Makaroner med persiljestuvade morötter.

Onsdag

  • Kebabgryta serveras med ris samt vitlökssås (Glutenfri)
  • Janssons frestelse, ägghalvor, sill, inlagd strömming
  • Vegetariskt alternativ - Vegetarisk gulasch med kokt pottis (Laktosreducerad)

Torsdag

  • Kycklingsoppa serveras med bärpaj med vaniljsås
  • Entrecoté serveras med chilibearnaise och rostad potatis
  • Vegetariskt alternativ - Fylld Canneloni med ostsås

Fredag

  • STÄNGT Långfredag. Glad Påsk!


Serveringens öppettider är vardagar klockan 11.00 till 13.00.

Beställning av matlåda måste bokas innan klockan 10.00 på vardagar via telefonnummer 0150-571 35

Dagens lunch i matsalen inklusive sallad, smör, bröd, dryck samt kaffe kostar 105 kronor.

För avhämtning i matlåda som inte är förbeställt kostar det 95 kronor.

För avhämtning i matlåda kostar det 83 kronor. Det finns möjlighet att köpa till sallad för 10 kronor.

Vår vegetariska kost har utgångspunkt i det ekologiska samt närodlade.