- Startsida
- Våra gymnasieskolor
- Lindengymnasiet
- Matsedel
Matsedel
Här hittar du menyerna som visar vilken mat som serveras i skolans restaurang Gjutaren.
Lunchmeny restaurang Gjutaren vecka 12
Måndag
- Köttbullar serveras med gräddsås samt lingon (Glutenfri)
- Isterband serveras med persiljestuvad potatis och rödbetor (Glutenfri)
- Vegetariskt alternativ - Grönsaksstroganoff med ris (Laktosreducerat)
Tisdag
- Stekt falukorv serveras med stuvade makaroner
- Ugnsbakad lax serveras med hollandaise och sparris (Glutenfri)
- Vegetariskt alternativ - Vegetarisk moussaka
Onsdag
- Kålpudding serveras med gräddsås och lingon
- Lammstek Provencalé med rostad vitlökssås och grönsaker
- Vegetariskt alternativ - Vegetarisk kålpudding med lingon och kokt potatis
Torsdag
- Cowboysoppa samt ostkaka med sylt & grädde
- Wallenbergare på kalvfärs med ärtor och potatismos
- Vegetariskt alternativ - Majs- och bönbiffar med grönsakssalsa samt klyftpotatis
Fredag
- Bouef bourgignon serveras med ugnsbakad potatis (Laktosreducerat) (Glutenfri)
- Pasta serveras med krämig ostsås samt lax och räkor
- Vegetariskt alternativ - Ärtsoppa med pannkakor och sylt
Lunchmeny restaurang Gjutaren vecka 13
Måndag
- Oxpytt serveras med stekt ägg samt rödbetor (Laktosreducerad)
- Köttfärslimpa serveras med gräddsås och gurka (Glutenfri)
- Vegetariskt alternativ - Linsgratäng smaksatt med curry
Tisdag
- Stekt fisk serveras med dill- och citronsås samt kokt pottis
- Kalops serveras med rödbetor ssmt kokt potatis (Laktosreducerad) (Glutenfri)
- Vegetariskt alternativ - Makaroner med persiljestuvade morötter.
Onsdag
- Kebabgryta serveras med ris samt vitlökssås (Glutenfri)
- Janssons frestelse, ägghalvor, sill, inlagd strömming
- Vegetariskt alternativ - Vegetarisk gulasch med kokt pottis (Laktosreducerad)
Torsdag
- Kycklingsoppa serveras med bärpaj med vaniljsås
- Entrecoté serveras med chilibearnaise och rostad potatis
- Vegetariskt alternativ - Fylld Canneloni med ostsås
Fredag
- STÄNGT Långfredag. Glad Påsk!
Serveringens öppettider är vardagar klockan 11.00 till 13.00.
Beställning av matlåda måste bokas innan klockan 10.00 på vardagar via telefonnummer 0150-571 35
Dagens lunch i matsalen inklusive sallad, smör, bröd, dryck samt kaffe kostar 105 kronor.
För avhämtning i matlåda som inte är förbeställt kostar det 95 kronor.
För avhämtning i matlåda kostar det 83 kronor. Det finns möjlighet att köpa till sallad för 10 kronor.
Vår vegetariska kost har utgångspunkt i det ekologiska samt närodlade.