/
/

Öppen förskola

Familjecentralen

På Familjecentralen i Nävertorp finns en öppen förskola i kommunal regi. Under samma tak hittar du här barnmorskemottagning, familjestöd, barnavårdscentral och öppen förskola. Verksamheten drivs i ett samarbete mellan Katrineholms kommun och Region Sörmland.

Öppen förskola på Familjecentralen

Den öppna förskolan är familjecentralens hjärta och centrum. Hit kan du och ditt barn komma för att leka, lära, få stöd i föräldraskapet och lära känna andra familjer.
Till familjecentralens öppna förskola är alla som har barn mellan 0-6 år välkomna oavsett var du bor. I verksamheten arbetar två förskollärare och en kulturtolk som erbjuder er olika aktiviteter och lekar.

Det finns mellanmål att köpa både på för- och eftermiddag till självkostnadspris. Ni kommer och går som det passar er under öppettiderna, ingen anmälan behövs. Du har själv ansvar för barnet när ni är här. Verksamheten drivs av bildningsförvaltningen i Katrineholms kommun.

Öppettider

Öppen förskola kommer att starta igen (efter 5 månader uppehåll pga covid-19) onsdag den 5 augusti. Vi kommer hålla öppet klockan 9-12 varje vardag fram till den 14 augusti. Därefter kommer vi att meddela fortsatta öppettider.

Vi erbjuder bara lek utomhus på vår gård/utflykter och med ett maxantal på 50 personer.

Barnmorskemottagning

Här kan du träffa barnmorska under och efter graviditeten. Vi erbjuder hälsosamtal, föräldragrupp, amningsrådgivning och efterkontroller. Hit kommer du också för preventivmedelsrådgivning och abortfrågor. Du kan även komma för provtagning av sexuellt överförbara infektioner och andra gynekologiska besvär. Drivs av Region Sörmland.

Barnavårdscentral

Socialtjänstens familjestödjare kan hjälpa er med frågor och funderingar kring er familjesituation eller att vara förälder. Här kan ni också få vägledning och hjälp med att kontakta olika myndigheter och annan samhällsinformation. Drivs av Region Sörmland.

Familjestöd

Vi erbjuder kostnadsfria hälsobesök och vi följer barnets hälsa och utveckling samt ger råd och stöd i föräldrarollen fram till barnets skolstart. Drivs av socialförvaltningen i Katrineholms kommun.

Telefon

Barnmorskemottagning
Telefon: 0150-48 86 51

Barnavårdscentral
Camilla: 0150- 48 86 15
Elisabet: 0150- 48 86 17
Lena: 0150- 48 86 18

Familjestöd
Telefon: 0150-575 01

Öppen förskola
Telefon: 0150-575 00

Adress

Kerstinbodagatan 37, 641 50 Katrineholmlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sociala medier

Facebook: https://www.facebook.com/familjecentralennavertorp/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster