/

Jobba i vård & omsorg

Inom vård- och omsorgsområdet hjälper och stödjer vi människor i olika situationer i livet. Vi är ständigt på jakt efter fler personer som vill arbeta ihop med oss.

Lediga jobb

Klicka på den blå knappen så hittar du lediga jobb i Katrineholms kommun just nu.

Spontanansökan

Hittar du ingen ledig tjänst som passar dig just nu? Är du ändå intresserad av att arbeta inom vård och omsorg i Katrineholms kommun? Här kan du göra en spontanansökan Länk till annan webbplats..

Ansökan registreras och läggs i vår databas för jobbansökningar. I din spontanansökan kan du lägga till en meritförteckning och ett personligt brev. Din ansökan finns kvar i vår databas i 90 dagar. Du får en påminnelse på mejl innan 90 dagar har gått. Då har du möjlighet att uppdatera dina uppgifter för att finnas med i ytterligare 90 dagar.

Våra verksamheter omfattar

 • särskilda boenden (till exempel äldre- och demensboenden)
 • hemtjänst
 • personlig assistans
 • socialpsykiatri
 • stöd till personer med funktionsnedsättning.

Verksamheterna finns både i och utanför centrala Katrineholm.

Vår uppgift är att ge våra brukare en meningsfull, trygg och aktiv vardag. Vi arbetar utifrån varje brukares enskilda behov. Vi hjälper till med alla vardagsuppgifter som till exempel personlig hygien, gå promenad, fritidsaktiviteter, ge mediciner och även andra hushållssysslor som städa, tvätta och laga mat.

Vi behöver medarbetare som kan jobba dag, kväll, helg och natt. Personalen arbetar vaken eller sovande natt för att se till att bevara varje brukares individuella rutin och dygnsrytm.

I Katrineholm får du som arbetsterapeut och fysioterapeut ett omväxlande arbete där du både jobbar självständigt och i team. Du får själv planera och organisera din dag så den blir effektiv. Som medarbetare hos oss utför du bedömningar och behandlingar, bedömer hjälpmedelsbehov i hemmiljö, dokumenterar och handleder annan personal.

Är du nyexaminerad arbetsterapeut eller fysioterapeut?

Om du är nyexaminerad börjar du din anställning med att arbeta tillsammans med en erfaren kollega. Du har alltid en handledare inom din egen profession och även möjlighet till att ha en mentor under ditt första anställningsår.

Vi vill att du ska komma in i arbetet och känna dig trygg med din start hos oss. Vi arbetar dagtid, måndag till fredag och har ett förmånligt flextidsavtal.

Vill du bli en av oss?

Under lediga jobb hittar du alla tjänster som finns ute just nu.

Vill du veta mer om att jobba som arbetsterapeut eller fysioterapeut i kommunen är du välkommen att kontakta vår rehabchef.

I Katrineholm får du som sjuksköterska ett omväxlande arbete där du både jobbar självständigt och i team. Du får själv planera och organisera din dag så den blir effektiv. Du leder det dagliga omvårdnadsarbetet, hanterar läkemedel, gör vårdbedömningar, dokumenterar och handleder annan personal. Vi arbetar kontinuerligt med kompetensutveckling på olika sätt och erbjuder bland annat betald kompetensutveckling.

Är du nyexaminerad sjuksköterska?

Om du är nyexaminerad sjuksköterska börjar du din anställning med att arbeta tillsammans med en erfaren sjuksköterska.

Vi vill att du ska komma in i arbetet och känna dig trygg med din start hos oss. Inledningsvis arbetar du bara dagtid. När du kommit in i arbetet kommer du att arbeta båda dag, kväll och helg. Omfattningen ser lite olika ut beroende på vilken verksamhet du befinner dig i.

Vill du bli en av oss?

Under lediga jobb hittar du alla tjänster som finns ute just nu.

Vill du veta mer om att jobba som sjuksköterska i kommunen är du välkommen att kontakta våra sjuksköterskechefer.

I Katrineholm får du som undersköterska eller vårdbiträde ett omväxlande och roligt arbete i samverkan med andra. Arbetsuppgifterna varierar beroende på arbetsplats och kompetens.

Kompetens och utbildning

 • Du har fyllt 18 år.
 • Det är positivt om du har erfarenhet av omvårdnadsarbete inom äldreomsorgen eller erfarenhet av arbete med personer med fysisk eller psykisk funktionsnedsättning.
 • Kunna uttrycka dig obehindrat på svenska i tal och skrift.
 • Grundläggande datorkunskaper.
 • Det är positivt om du har tidigare erfarenhet av att dokumentera.
 • Det är positivt om du har god fysik då arbetet kan vara tungt då det bland annat förekommer tunga förflyttningar.

Olika krav kring olika tjänster och uppdrag

 • För tjänsten som vårdbiträde är det inget krav att du är utbildad undersköterska. Det är meriterande om du studerar inom hälsa, sjukvård, beteendevetenskapliga ämnen, eller inom missbruk. Du kan också ha en annan utbildning på gymnasienivå som vi bedömer som likvärdig.
 • För att arbeta som undersköterska med skyddad yrkestitel behöver du ha en slutförd utbildning och intyg från Socialstyrelsen.

Vill du bli en av oss?

Under lediga jobb hittar du alla tjänster som finns ute just nu.

Vill du veta mer om att jobba som undersköterska eller vårdbiträde är du välkommen att kontakta bemanningsenheten.

Behöver alla göra ett språktest?

De som söker jobb inom områdena funktionsstöd, äldreomsorg, skola, förskola och fritidshemsverksamhet behöver göra ett språktest. Men du som har eftergymnasiala studier behöver inte göra språktestet.

Hur går ett språktest till?

Du som gör ett språktest får svara på olika frågor. Det som testas är:

 • hörförståelse
 • läsförståelse
 • skriftlig förmåga.

Testet kommer att rättas och blir en bedömning av språknivån. Den chef som söker personal kommer att få del av resultatet på testet.

Du som gjort testet får svar på mejl eller sms när testet är rättat och sedan får du en återkoppling från den chef som ska rekrytera dig.

Kontakt