/

Välkommen till Kulturskolan


Bildelever

Kulturskolan finns till för dig som drömmer om att kunna spela ett instrument, sjunga, dansa, skapa med dina händer eller kanske spela teater. Kulturskolan i Katrineholm är en verksamhet som vill skapa och utveckla ett kulturintresse hos barn och unga.


Lediga jobb på Kulturskolan


Kulturskolan söker en lärare med huvudinriktning musik/rytmik för förskoleåldern. Vikariat 55-80%.

Kulturskolan söker en violin, viola och ensemblelärare 60-80% vikariat med eventuell förlängning.

Läs mer om tjänsterna här

En ninja med lila bakgrund en bild som ska sitta på en affisch inför Kulturskolans storföreställning ArtCraft

Storföreställningen ArtCraft

Vi blir filmstjärnor istället

Filmstjärnor vem kunde tro det?

ArtCraft vår fantastiska storföreställning som så många sett fram emot!
Våra lärare, våra elever, alla nära och kära ja alla! År 2020 hann vi ut från Duveholmshallen med Covid i hälarna. Covid har nu tagit ett nytt grepp om vår värld och vi får tänka om.

Vi tänkte om och nu ska vi bli filmstjärnor istället. Vi kommer vara i Duveholmshallen hela veckan som planerat men dela in oss i mindre grupper .
Nytt schema kommer till er alla som ska vara med.

Vi har vår ljud & ljus firma Dizzyduck på plats och andra kunniga inom film som kommer hjälpa oss göra en fantastisk filminspelning. Detta kommer bli en helt ny upplevelse som vi får uppleva och vi är så glada att vi inte ställer in utan ställer om.

När filminspelningen är klar får vi vila oss. Filmen ska klippas och redigeras innan vi kan visa den.

Givetvis blir det en filmpremiär som alla kan köpa en biljett till! Vi återkommer om datum.

Det här blir roligt!

Med vänlig hälsning

Lotta Asplund

Samordnare Kulturskolan

V kommer vara i Duveholmshallen hela veckan som planerat men i olika grupper. [SE1]

På gång

I Katrineholms evenemangskalender lägger vi in alla våra aktiviteter, så som konserter, föreställningar, musikaler med mera.

 1. thumbnail_IMG_3940.jpg
  03 januari

  Nyheter på Kulturskolan

  Nyheter på Kulturskolan Nu finns det massor av roliga saker att göra hos oss på Kulturskolan! Vill du prova Generationskurs i Slöjd, eller varför inte låta ditt/dina barn gå Lilla Kulturskolan? Man kan även anmäla sig till Musikalsteget, Startar klockan: 16.00 Pågår till: 20 maj 2022

Om Kulturskolan

Kulturskolan i Katrineholm finns till för alla som drömmer om att kunna spela ett instrument, sjunga, dansa, skapa med sina händer, eller kanske spela teater.

På Kulturskolan får du träna dina konstnärliga färdigheter tillsammans med andra. Att utveckla sina konstnärliga färdigheter kan liknas vid att få flera språk. Tänk att kunna få uttrycka sina känslor när orden inte räcker till.

Att ha tillgång till flera språk är en demokratisk rättighet som kan leda ut på många resor i livet. Lär dig att våga uttrycka dig inför andra med hjälp av:

 • bild
 • musik
 • dans
 • gester
 • ord

Alla elever i Kulturskolan får delta i olika föreställningar, alltifrån uppspel för föräldrar i klassrummet till stora musikal- och luciaföreställningar.

Våra lärare är utbildade för att undervisa barn och ungdomar i sina respektive ämnen. Lärarna samarbetar mycket, bland annat inför konserter, föreställningar och utställningar.

Inget är omöjligt.

Kulturskolan - skolan du längtar till.

Kulturskolan
Alla måste ta ansvar för att förhindra att smitta sprids. Vi på Kulturskolan träffar många barn & unga i vår verksamhet både enskilt och i grupp. Om vi ser en risk för smittspridning så tar vi vårt ansvar för detta och kan komma att ställa in/ ändra upplägg på lektioner, evenemang eller andra sammankomster. Givetvis kontaktar vi er så ni är medvetna om det gäller just dig.

Här är några tips på saker du kan göra själv för att undvika att smittor sprids:

 • Tvätta händerna ofta och noggrant med tvål och vatten. I varje rum finns nu handsprit.
 • Stanna hemma och vila om du har feber eller känner dig sjuk.
 • Hosta eller nys i armvecket.
 • Använd pappersnäsdukar för engångsbruk om du behöver snyta dig.
 • Håll gärna ett visst avstånd till andra och undvik att ta i hand. Det gäller särskilt om du behöver nysa eller hosta.
 • En del barn tycker det är svårt att tvätta händerna så lång tid som behövs. Pröva då att sjunga visan Blinka lilla stjärna samtidigt som ni tvättar händerna. Det tar ungefär 30 sekunder. Under den tiden hinner de flesta händer bli rena. Du kan också be barnet att testa hur mycket lödder hen kan göra.