/
/

Föreningar

Det finns cirka 200 föreningar och studieförbund i Katrineholms kommun. Här hittar du allt från idrott till kultur. Föreningslivet spelar en mycket viktig roll och särskilt ungdomar har mycket att välja på.

De föreningar som fått stöd beviljat från kommunen

Vi uppmuntrar alla föreningar som har fått bidrag från Katrineholms kommun i form av projektstöd, arrangemangsgaranti eller sponsring att flytta fram sina arrangemang tills vidare. Detta oavsett storlek på arrangemanget. De föreningar som väljer att flytta fram sina arrangemang kommer att kunna behålla stödet från kommunen.

De föreningar som väljer att ställa in sina arrangemang eller som har arrangemang som inte kan genomföras får ta kontakt med föreningsservice i Katrineholms kommun för vidare hantering.

Föreningar som planerar att söka stöd

Möjligheten att kunna söka stöd för arrangemang och projekt finns även fortsättningsvis. Under rådande omständigheter har vi dock begränsade möjlighet att fatta några beslut. Detta gäller tills vidare. Projektstöd som gäller projekt med begränsad fysisk eller uteslutande digital kontakt kommer hanteras även fortsättningsvis.

Betalningsanstånd

Betalningsanstånd kan ges till föreningar efter överenskommelse vid förfrågan, till och med sista juli. Det gäller för avgifter inom:

  • vatten och avlopp
  • sophämtning
  • tillstånd- och tillsynsavgifter enligt bland annat miljöbalken, plan- och bygglagen, alkohollagen samt nya tobakslagen.
  • markarrenden och hyror i kommun- och KFAB/Kiab ägda lokaler och anläggningar.

Betaltider

Katrineholms kommun har inriktning att korta ned betaltider till kommunens leverantörer. Det görs genom att skyndsamt hantera fakturor och betalning av dessa för att på så sätt bidra till att stärka föreningens likviditet.

Avbokningsavgifter

Kommunen tar inte ut någon avbokningsavgift för kommunala lokaler.

Håll evenemangskalendern uppdaterad

Kom ihåg att skicka in eventuella förändringar om ditt evenemang till oss så att vi håller vår evenemangskalender uppdaterad.

Vidare kontakt & information

Föreningsservice

Sörmland Vattenlänk till annan webbplats
KFABlänk till annan webbplats Katrineholms Fastighets AB
KIABlänk till annan webbplats Katrineholms Industrihus AB

 

 

Service- & tekniknämndens grundbidrag till föreningar

Föreningar tillhörande service- och tekniknämndens ansvarsområde kommer att få behålla det grundbidrag som redan är utbetalat för 2020.

Sörmlands sparbanks stödfond för föreningar

Föreningar som förlorat intäkter kopplat till corona-pandemin och som kan visa detta kan ansöka om ekonomiskt stöd upp till 30 000 kronor. Hur ni gör och vilka villkor som gäller samt ansökan gör du via Sparbankens stödfond.länk till annan webbplats

Riksidrottsförbundet stöttar föreningar i coronakrisen

Föreningar kommer att kunna söka stöd för kostnader med att anpassa verksamheten under coronakrisen. Vad som gäller kan du läsa mer om på Riksidrottsförbundets hemsida.


Uppdaterat 2020-04-14

Regeringen förbjuder nu sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 personer. Förbudet gäller från och med söndag 29 mars och gäller tillsvidare.

Verksamheter som skolor, kollektivtrafik, privata evenemang och besök i affärer omfattas inte av förbudet. Men lagen kompletteras med rekommendationer från Folkhälsomyndigheten som även gäller dessa.

– Var och en i Sverige har ett ansvar för att förhindra spridning. De nya allmänna råden innebär att man bör undvika större sammanhang där flera personer träffas, som fester, bröllop och andra tillställningar. Det är också viktigt att människor håller avstånd till varandra på exempelvis idrottsplatser, gym, köpcentrum, i kollektivtrafiken med mera, säger Johan Carlson, Folkhälsomyndighetens generaldirektör.

Nya allmänna råd från Folkhälsomyndighetenlänk till annan webbplats (2020-04-01)

Evenemangskalendern uppdateras löpande

Vi försöker hålla vår evenemangskalender uppdaterad med information om kommande evenemang. Du som arrangör, kom ihåg att skicka in eventuella förändringar om ditt evenemang till oss.

Ordinarie föreningsverksamhet

Folkhälsomyndigheten rekommenderar hälsoaktiviteter, men manar till viss försiktighet. Träna gärna - men träna säkertlänk till annan webbplats

Åtgärder för att stötta föreningar och företag

Mer information till föreningar och företag

 

En väg in – kontakta våra föreningskonsulenter

I kommunen finns två föreningskonsulenter dit ni som förening kan vända er med alla typer av frågor som rör er föreningsverksamhet. Där kan ni få hjälp med hur ni bildar en förening eller information om vilka bidrag som finns att söka. 

Föreningsservice

Mejl: foreningsservice@katrineholm.se
Telefon: 0150-572 50
Telefontider: klockan 10–13
Besök: Västgötagatan 18, Katrineholmlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Tillgänglighet: Tillgänglighet för besökare

Föreningsregister

I kommunens föreningsregister kan du söka på föreningsnamn, verksamhet, geografiskt område eller kategori. Här finns alla registrerade föreningar i kommunen.  

Katrineholms föreningsregisterlänk till annan webbplats

Marknadsför din förening

Låt din förening och era aktiviteter synas. Vi erbjuder några alternativ för att lyfta era evenemang.

Evenemangskalender

Marknadsför ditt evenemang genom att lägga upp det i vår evenemangskalenderlänk till annan webbplats.

Infartstavlor

Vid varje infart sitter en infartstavla med rullande meddelanden. Det finns två med bild samt fem med textbudskap. Dessa riktar sig till bilister som är på väg in stan. För att få synas behöver ditt evenemang vara publicerat i evenemangskalendern. Är det många som vill synas gör vi en prioritering baserat på evenemangets storlek och intresse.

För att synas på dessa tavlor kontakta kommunikationsavdelningen på kommunikation@katrineholm.se

Affischering

Kommunen erbjuder flertal platser för affischering. Platserna och tavlorna ses just nu över. När arbetet är slutfört kommer platserna att visas här.

Här hittar du våra anvisningar för affischering på offentlig platsPDF

Engagera dig och din förening

Var med på evenemang och aktiviteter tillsammans med andra.

  • Lyckliga Gatorna

Tillsammans med föreningslivet och andra aktörer ordnar Lyckliga Gatorna gratis fritidsaktivteter för barn och unga under veckodagarna. Vill ni vara med? Läs mer på Lyckliga Gatornas sida. 

  • Lovaktiviteter

Lyckliga Gatorna samordnar alla lovaktiviteter och marknadsför dem som helhet.
Lyckliga Gatornas sida kan du läsa mer.   

  • Katrineholms-Veckan

Katrineholmsveckanlänk till annan webbplats äger rum vecka 32 varje år och är ett av stadens största evenemang. Veckan drivs av den ideella föreningen Katrineholms-Veckan. Veckan omfattar cirka 150 programpunkter. 

Tillgänglighet

Några dokument på den här sidan är ännu inte tillgängliga enligt tillgänglighetsdirektivet. De kommer att uppdateras inom en halvårsperiod, det vill säga senast mars 2021. Vi arbetar aktivt för att de ska bli uppdaterade innan dess. Det gäller bland annat dokument för affischering på offentlig plats.
Vill du ta del av ett dokument som inte är tillgängligt? Kontakta oss så hjälper vi dig.

Kontakt

Föreningsservice

Telefon: 0150-572 50

Telefontider: klockan 10–13
Besök: Västgötagatan 18, Katrineholm
länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Tillgänglighet: Tillgänglighet för besökare