/

Publicerad:

Snart öppnar Stensättersskolan!

Den 15 augusti är det äntligen dags! Då blir Östra och Västra skolan en helt ny skola. Här kommer viktig information du behöver ha koll på om ditt barn ska börja förskolan eller om ditt barn behöver fritidshem i sommar.

Vår nya skola är något som både vi och eleverna längtat efter! Katrineholms kommuns äldsta skolor med anor från 1880-talet blir tillsammans en helt ny skola med moderna lokaler och miljöer som främjar ett lustfyllt lärande. Stensättersskolan kommer att ha plats för cirka 600 elever. Det kan låta stort, men skolan är uppbyggd med tre spår som skapar mindre delar samtidigt som det finns goda möjligheter för nära samarbete och fadderverksamheter. Det kommer att finnas två spår för F-3, ett spår för 4-6 samt en del som vi kallar den lilla lärmiljön (F-6).

Så förbereder vi för nya skolan

Skolan kommer att ledas av två rektorer: Ida Peterzén (idag rektor för Östra skolan) som har ansvar för de båda F-3 spåren, samt Maria Hertz, (rektor på Västra skolan), med ansvar för 4-6 samt den lilla lärmiljön.

Personalen på Östra och Västra skolan har sedan höstterminen 2021 påbörjat olika samarbetsformer både på fritids och skola och ser med glädje fram mot det gemensamma arbetet på Stensättersskolan!

Vad behöver du som vårdnadshavare göra?

Om du som idag har barn på Östra eller Västra skolan funderar över vad du behöver göra vid överflytten, så kan vi bara låta dig sitta lugnt i båten. Ditt barn flyttas automatiskt över till Stensättersskolan.

Om du har barn som ska börja i förskoleklassen hösten 2022 så gör du ditt val på vår sida för skolval. Information om inskolning kommer fortlöpande under vårterminen.

Fritidshem i sommar:

Eftersom två skolor blir en innebär det att sommarfritids kommer att se lite annorlunda ut. Vi vill redan nu passa på att berätta för dig hur det kommer gå till med fritidshemmen i sommar.

  • Vecka 24– 26 håller vi till på våra vanliga skolor.
  • Vecka 27 – 28 är vi på Väster.
  • Vecka 29 – 32 kommer vi hålla hus på Skogsborgsskolan.

Under de här veckorna kommer vi att ha en blandad personalgrupp, det innebär att det kommer att finnas personal som är bekanta för dig och barnet, men även en del nya ansikten.

Kom ihåg ditt barns sommarschema

Glöm inte bort att sista dagen för dig att lämna in ditt barns sommarschema är den femte maj.

Vill du veta något mer?

Om du har några frågor om sommarplaneringen eller hur det blir med den nya skolan kan du kontakta rektorerna på Västra och Östra:

Rektor Västra

Maria Hertz
Telefon: 0150-48 82 76
Mejl: maria.hertz@katrineholm.se

Rektor Östra

Ida Peterzén
Telefon: 0150-573 88
Mejl: ida.peterzen2@katrineholm.se