/

Publicerad:

100% ren hårdträning fortsätter

Hur ska vi prata om dopning? Det var en central fråga när gym i Sörmland träffade polisen i Katrineholm, Katrineholms kommun och RF-SISU Sörmland för en utbildningsdag kopplat till arbetsmodellen 100% ren hårdträning.

Karin Nordén, kommunstrateg och Tobias, dopingkontakt Polisen i Katrineholm.

Utbildningen är en del i det dopningsförebyggande arbetet enligt modellen ”100% ren hårdträning”, men även de som inte arbetar enligt modellen 100 % ren hårdträning var välkomna att delta under dagen den 26 april.

Förebyggande arbete

Syftet med utbildningen var att ge mer kunskap om medicinska och sociala konsekvenser av bruk av anabola androgena steroider, kosttillskott, hur man möter de tränande i goda samtal och policy och handlingsplan mot dopning.

Polisen i Katrineholm berättade också om sitt dopningsförebyggande arbete:
- Vårt viktigaste mål är att förmedla kunskap och att tillsammans arbeta för att minska dopningen. Dopningen är inte längre bara en fråga om estetik utan har växt och blivit ett samhällsproblem som påverkar många med bland annat våld och kriminalitet som följd. Vi ser därför en stor vinst med att prata med varandra – vi är här idag för att berätta om våra erfarenheter men också skapa ett nätverk där det är öppet och tryggt att ställa även svåra frågor, säger Tobias, som är kontaktpolis för dopingsförebyggande arbetet i Katrineholm.

En viktig effekt av dagen är samverkansaspekten – att arbeta tillsammans.
- Nätverket är en styrka och vi märker när vi är fler att vi gör skillnad. Genom att samverka arbetar vi brottsförebyggande och skapar ett tryggare samhälle, säger Karin Nordén, kommunstrateg i Katrineholms kommun och samordnare av det lokala nätverket.

Vill du veta mer om ANDTS-arbetet?

Det dopningsförebyggande arbetet enligt 100 % ren hårdträning i Katrineholm sker i samverkan mellan kommun, polis och gym/träningsanläggningar. Det ingår i arbetet med ANDTS som också är en viktig del av hälsoåret (ANDTS står för Alkohol, Narkotika, Dopning och Spel om pengar). På vår sida om folkhälsa och ANDTS kan du läsa mer om vad vi gör.

Kontakt

Har du frågor och vill veta mer?

Hör av dig till oss på kommunen@katrineholm.se

Agenda 2030 och de globala målen för hållbar utveckling

Med vårt ANDTS-arbete är vi med och bidrar till att uppnå de globala målen för hållbar utveckling. Tillsammans bidrar vi till att uppnå följande mål:

Mål 3: God hälsa och välbefinnande Länk till annan webbplats.
Mål 16: Fredliga och inkluderande samhällen Länk till annan webbplats.

Mål 3 och mål 16