/

Publicerad:

Oroligheter vid Lindengymnasiet

Vid lunchtid den 9 maj utbröt bråk mellan ungdomar vid Lindengymnasiet. Polis tillkallades som lugnade ner oroligheterna.

Sidan uppdaterades den 10 maj klockan 11.50.

Utanför Lindengymnasiet blev den 9 maj bråk mellan ungdomar. Polis tillkallades som lugnade ner situationen. Undervisningarna avbröts och Lindengymnasiets elever skickades hem.

- Inför imorgon tisdagen (den 10 maj), kommer fler vuxna vara på plats för att skapa trygghet och en bra arbetsmiljö för elever och personal. Entrédörren öppnas imorgon tisdag med kod och personal finns vid varje entré för att hälsa eleverna välkomna. För de elever som har behov av samtal kring det inträffade kommer det att finnas mentorer att tala med och en skolkurator. Skolan kommer även att ha trygghetsvärdar och personal från ungdomsgruppen på plats, säger Mikael Örning rektor vid Lindengymnasiet.

Även Gymnasieskolorna Duveholm och KTC har nära kontakt med trygghetsvärdarna, som tillsammans med personal på skolan finns på plats som ett stöd för elever som känner behov att prata om tisdagens orolighet.