/

Publicerad:

Nu byter vi ut belysningen på Fabriksgatan

Nu byter vi ut belysningen på Fabriksgatan i Katrineholm. Arbetet kommer att pågå nattetid mellan den 23 till 26 augusti. Totalt kommer 48 armaturer att bytas ut och ersättas av energieffektiva LED-armaturer.

En person byter ut belysningsarmatur på en lyktstolpe.
Foto: Johan Eklöf.

Det här gör vi

Vi byter ut belysningsarmaturen på 24 stycken lyktstolpar längs med Fabriksgatan och gör det både ljusare och tryggare för dig som rör dig i området. Den nya belysningen består av energieffektiv LED-armatur och med hjälp av armaturbytet sparar vi cirka 12 000 kilowattimmar ström årligen.

Så här påverkas trafiken

Under ombyggnation kommer ett av körfälten på Fabriksgatan att vara avstängt. Som bilist har du därför fortfarande möjlighet att passera platsen. Trafikvakter kommer även att finnas på plats. Följ aktuell vägvisning och kör försiktigt. Välj gärna en annan väg om du kan för att ta dig genom centrala Katrineholm. Gående och cyklister kommer även ha möjlighet att passera runt arbetsområdet på ett tryggt och säkert sätt.

Tidplan

Arbetet beräknas pågå nattetid mellan den 23 till 26 augusti klockan 23.30 till 05. Ansvarig entreprenör är Vattenfall AB.

Mer information och kontakt

Daniel Lagmyr, drifttekniker på service- och teknikförvaltningen.
Telefon: 0150-570 00 (växel).

Håll dig uppdaterad om aktuella vägarbeten i Katrineholm

Vägarbeten i Katrineholm påverkar trafiksituationen. På vår trafikinformationssida Länk till annan webbplats. kan du hålla dig uppdaterad om pågående arbeten i, på eller i anslutning till vägområdet samt grävarbeten inom Katrineholms kommun.