/

Publicerad:

Katrineholm deltar i Håll Sverige Rent-dagen

Den 17 september deltar ungdomar och fritidsledare från Perrongen i Håll Sverige Rent-dagen. Målet är att minska nedskräpningen i vår närmiljö och stoppa skräpet från att skada djur och natur.

Från Katrineholms kommun deltar ungdomar och fritidsledare från Perrongen i Håll Sverige Rent-dagen. De bjuder även in fler att delta i skräpplockningen; privatpersoner, företag, föreningar och organisationer är alla välkomna att delta. Planen är att plocka skräp i området kring Perrongen i östra Katrineholm under två timmar på lördagen den 17 september.

Att plocka skräp är något som i princip alla kan vara med och göra. Det är en enkel insats för att skapa förändring, samtidigt som det gör vår närmiljö finare, säger Victoria Andersson som är fritidsledare på Perrongen i Katrineholms kommun.

Perrongen erbjuder en plats där ungdomar i årskurs 7 och upp till 20 år kan få en meningsfull fritid. Dance battles, låtskrivarverkstäder, nattfotboll, sommarskola, ungdomsutbyten med andra länder (Erasmus), tjejskate, graffitiworkshops, konserter, halloweenfester och musikfestivaler är ett axplock av alla aktiviteter som finns här.

Vi märker att ungdomarna hos oss tycker att det här är en viktig fråga. De bryr sig om sin miljö och omgivning och därför är det viktigt för oss att både involvera och samarbeta med ungdomarna i det här. Men vi vill också gärna passa på att bjuda in fler till att plocka skräp med oss. Alla är varmt välkomna, avslutar Victoria.

Var med du också!

Vem som helst är välkommen att delta i skräpplockningen tillsammans med fritidsledare och ungdomar på Perrongen.

När: 17 september klockan 15 till 17.
Plats: Vi träffas på Perrongen, Östermalmsgatan 2 i Katrineholm.

Skräpet som vi plockar kommer vi att slänga i containrar som finns på plats. Det kommer även att finnas möjlighet att slänga skräpet i en bokhylla som har byggts om till en skräp-plockarhylla. Hyllan har byggts av ungdomar på Perrongen.

Mer information och kontakt

Victoria Andersson, fritidsledare på Perrongen i Katrineholms kommun.
Telefon: 070-570 06 82
Mejl: victoria.andersson1@katrineholm.se

Skräpplockarhyllan.

Om Håll Sverige Rent-dagen

Håll Sverige Rent-dagen är en del av World Cleanup Day. Den 17 september går människor över hela världen ut och plockar skräp samtidigt.

Agenda 2030 och de globala målen för hållbar utveckling

Tillsammans med Håll Sverige Rent-dagen är vi med och minskar nedskräpningen och bidrar till att uppnå de globala målen för hållbar utveckling (mål 11 och 14).

Läs mer om hur Katrineholms kommun jobbar med Agenda 2030 och hållbar utveckling. Länk till annan webbplats.