/

Publicerad:

Kul kulturnatt i Katrineholm!

Den 18 november är det dags för Kulturnatten i Katrineholm. Då fylls Katrineholm med mängder av kultur för alla smaker. Kom och upplev konst, litteratur, scenframträdanden, musik, workshops, stand up, eldshow och mycket mer!

Illustration. En mörk himmel med stjärnor i guld. En eldsflamma i mitten med texten Kulturnatten Katrineholm i mitten.

Illustration av Clara Dackenberg.

Under fredagen den 18 november, från klockan 15 fram till klockan 22, kan du uppleva och ta del av kultur i mängder. Aktiviteterna är runt om i Katrineholm, på olika scener och platser. Hela programmet, med över 20 programpunkter, hittar du i vår evenemangskalender. Här är ett urval av kulturnattens aktiviteter:

Kampen om citadellet

Gillar du att spela brädspel och rollspel? Då är det Vinterträdgården i Kulturhuset Ängeln som gäller under Kulturnatten. Mellan klockan 15 och 22 kan du tillsammans med föreningen Kattcon spela Kampen om citadellet. Kampen om citadellet är ett fantasieggande äventyrsspel där du för befälet över en grupp hjältemodiga Doomtroopers. Gruppens uppdrag är att slå till mot nefariten Alakhai, vars vidriga Mörka Legioner försöker erövra solsystemet. Dina Doomtroopers måste ge sig in i Alakhais citadell och slåss mot mot hans förvridna Legioner, genomföra livsfarliga uppdrag och utmanövrera de andra korporationernas grupper – allt i ett heroiskt försök att rädda mänskligheten.

Kalas med käpphästar

Välkommen till ett riktigt käpphästkalas på Kulturhuset Ängeln i Katrineholm. Det blir en liten festival för alla som älskar käpphästar. Du får också träffa Jenny Bicho – författare till böckerna om Vilde. Tillsammans med Lyckliga Gatorna blir det tillverkning av käpphästar. Har du en käpphäst så ta med den. Kalaset pågår klockan 15.30-17.00.

Konserter i Hörsalen, Kulturhuset Ängeln

Desmond Lockwall klockan 20.00

Desmond Lockwall, självlärd musiker och boende i Katrineholm, spelar sina låtar klockan 20.00. Några dagar innan han fyllde 20 år, debuterade han som artist med sin EP Further From Home, bestående av fyra låtar inspirerade av både film- och folkmusik såväl som av etablerade indie artister som Bon Iver och Florence and the machine.

Desmond Lockwalls låtar handlar om utanförskap och vänskap, relationer och växande och bäddas in i ett musikaliskt och melankoliskt drömlandskap med mycket stämsång och dova rytmer.

Men In Love klockan 20.30

Göteborgs egna Men In Love gör elegant psykedelisk pop. William Källén och David Furbacken producerar all musik på egen hand, men på scen växer bandet till fyra medlemmar som leverar en sömlös blanding av 50-talets doo-wop, 60-talets kalejdoskopiska drömmar, 70-talets varma akustik och 80-talets synth-mani.

Deras debutalbum släpptes på alla hjärtans dag i år och har beskrivits av dem själva som det överlägset bästa albumet de har släppt hittills. William Källén utsågs dessutom som en av Unga Svenska Låtskrivare 2022.

Eldshow med Gycklargruppen TRiX

Följ med på en fartfylld föreställning med virvlande eldsflammor, våghalsiga nummer och medryckande musik i lågornas sken! Med en häftig blandning av eldkonster och akrobatik är Gycklargruppen TRiX unik. Deras shower har setts av över 100 000 personer i Europa och har visats på TV i Japan med över 30 miljoner tittare. Under sina 17 verksamma år har de skaffat sig ett eget uttryck och en särställning bland eldshower i norra Europa.

Under Kulturnatten, klockan 19, bjuds du på en spektakulär eldshow mitt på Stortorget i Katrineholm av och med Gycklargruppen Trix.

Samtliga i Gycklargruppen TRiX har givetvis grundutbildning i brandsäkerhet och har alltid brandsläckare och annan säkerhetsutrustning.

Ta del av hela programmet och planera din kväll

Missa inte att ta del av hela programmet för att planera din kulturnatt!

Alla evenemang är gratis om inget annat anges.