/

Publicerad:

Ett jullov fyllt av aktiviteter!

22 december till den 10 januari är det jul- och vinterlov, men vi tjuvstartar med skridskodisco redan 17 december. Vi hoppas att du hittar någon aktivitet som passar just dig. Ha ett härligt lov!

Ett barn leker i snön med en pulka
Foto: Hanna Maxstad

Hitta aktiviteter att vara med på

För oss är det viktigt att alla barn och unga i Katrineholms kommun ska ha ett fint och händelserikt lov. Vi har därför samlat ihop lovaktiviteter i ett program som skickas ut till eleverna. För dig som vill ta del av lovtips digitalt så finns de även i vår evenemangskalender. Länk till annan webbplats.

Några av lovaktiviteterna

Här ser du några av alla aktiviteter som erbjuds under lovet.

Lördag 17 december - skridskodisco

Kom och åk skridskor och lek på isen med oss eller dansa loss! Lördag 17 december klockan 16.30-18 i Kronfågel isarena har vi skridskodisco! På plats träffar du Lyckliga Gatorna och våra isföreningar. Har du inte skridskor och hjälm? Det kan du låna hos Fritidsbanken. Tillsammans på isen bjuder på mat och dryck och buss till och från isarenan. Aktuella busstider hittar du på sidan för skridskodiscot.

Onsdag 28 december - vinterpyssel och filmkväll

Vinterpyssel i Triangelgården klockan 13-16

Kom och pyssla tillsammans med personal från Lyckliga Gatorna och Triangelgården. Vi bjuder på fika. Plats: Triangelgården, Oddergatan 38, Katrineholm

Filmkväll i Valla

Filmen börjar klockan 18. Vi bjuder på snacks och saft, vi ses klockan 17.30-20 i Valla fritidsgård.

Tisdag 3 januari - aktivitetsdag i Duveholmshallen

RFSL Katrineholm bjuder in till en dag med hopp och spring i Duveholmshallen med en 35 meter lång hinderbana, interwactive bungee run, hoppborg, Safari Slide och interactive
arena battle. Aktivitetsdag med stöd av Hälsoåret i Katrineholms kommun och i samverkan med Lyckliga Gatorna.

Tid: klockan 12-16

Plats: Duveholmshallen

Måndag 9 januari - öppen Kulturskola

Välkommen att prova på att spela musik, skapa med bild och slöjd eller spela teater. Föräldrar och syskon får gärna följa med, det finns ett kafé där man kan köpa fika och sitta ner en stund. Har du frågor? Ring 0150-573 00 eller mejla kulturskolan@katrineholm.se.
I samarbete med Lyckliga gatorna. Ålder: 6-12 år
Tid: Klockan 13-16
Plats: Kulturskolan, Malmgatan 20

Några sista snabba tips

Här har vi samlat några fler aktiviteter utöver vad som finns i eventkalendern.

Vattenäventyr i simhallen

Vill du åka och bada på lovet? Kom till simhallen och testa vårt äventyrsbad, hopptorn eller ta en paus i vår bubbelpool. Simhallen hittar du i Duveholmshallen. Här finns en 25-metersbassäng med åtta banor, hoppbassäng, bubbelpool, undervisningsbassäng, äventyrsbad och kafeteria. Information om öppettider, lån av skåp, entrépris och årskort hittar du på vår sida för simhallen. Länk till annan webbplats.

Åk skridskor på lovet!

Vi har öppet för allmänhetens åkning nästan varje dag - välkommen in i kylan i Kronfågel Isarena och Kronfågel Ishall. Ta med dina kompisar, på med hjälmen och skridskorna och klä dig varmt. Behöver du låna skridskor och hjälm? Inga problem – det lånar du enkelt av Fritidsbanken Länk till annan webbplats.! Tider för allmänhetens åkning hittar du på vår sida om skridskoåkning. Länk till annan webbplats.

Hyr en lokal för lovaktiviteter!

Visste du att vi har massor av lokaler du kan hyra för idrott, kultur och annat skoj? Kanske vill du spela en boulematch med dina kompisar, göra ett framträdande för din familj eller prova på badminton på ditt kalas? Vill du hyra en lokal för en aktivitet gör du det i vårt bokningsverktyg - där hittar du lediga tider och information om hur du bokar och betalar ditt besök. Surfa in på vår sida om lokaler för att komma till bokningsverktyget. Länk till annan webbplats.

Hitta en ny förening

Visste du att det finns cirka 200 föreningar och studieförbund i Katrineholms kommun? De har aktiviteter inom allt från idrott till kultur. Det tycker vi är superhäftigt! På vår sida om och för föreningar hittar du en länk till vårt föreningsregister Länk till annan webbplats. - där kan du se vilka föreningar som finns, vilken typ av verksamhet de har och hur du kan kontakta dem. Kanske upptäcker du ett nytt intresse eller träffar nya kompisar som gillar samma sak som du?

Låna sportprylar med Fritidsbanken

Fritidsbanken är som ett bibliotek fast med sport- och fritidsprylar. Här kan du låna sport- och fritidsutrustning helt gratis i 14 dagar. Länk till annan webbplats. Perfekt för höstens alla äventyr!

Upptäck Katrineholms natur

I naturkartan.se/katrineholm Länk till annan webbplats. hittar du massvis med tips på naturnära upplevelser, så som vandringsleder, friluftsområden, lekplatser, vindskydd med mera. Vi har också utegym, discgolfbana och hinderbana. Vilket blir ditt nästa äventyr?

Kolla in visitkatrineholm

Vår turistinformation har också spännande tips om härliga aktiviteter, kolla in deras sajt, besök dem eller följ dem i sociala medier Länk till annan webbplats. - så får du garanterat inte tråkigt!

Ha ett fint lov!

Två barn går på en väg med två granar. De är glada.
Foto: Hanna Maxstad