/

Publicerad:

Näringslivsdagen 2023 satte fokus på hållbarhet & utveckling

Fredagen 17 mars genomfördes årets Näringslivsdag på Safiren. En dag fylld med inspiration, kunskap och samtal med fokus på hållbarhet och utveckling av infrastruktur och entreprenörskap.

Magnus Runesson pratar om utveckling i staden

Magnus Runesson. Foto: Gabriella Alström

Näringslivsdagen 2023 samlade entreprenörer, företagare, stadsutvecklare, turism-företag och representanter från Katrineholms, Flens och Vingåkers kommun på Safiren i Katrineholm.

Det var fullsatt på Safiren när nätverkande och utveckling stod i fokus. Utöver föreläsningar var nätverkande och diskussionsgrupper också en viktig punkt på schemat.

Utblickar och trendspaning

En av dagens talare som spann vidare på diskussionerna var Katrineholms kommuns samhällsbyggnadschef Magnus Runesson som gav en utblick och trendspaning på hur framtidens städer utvecklas, ser ut och hur detta påverkar Katrineholm i ett större perspektiv.

På temat utveckling talade även Johan Grip som är chefsekonom på Företagarna om inflation och lågkonjunktur och hur det påverkar företagandet och Frida Widén, näringslivschef i Flens kommun, gjorde en omvärldsspaning.

En fantastiskt dag med många bra föreläsare och nätverkande. Tillsammans kan vi göra skillnad och skapa goda förutsättningar för att fortsätta utveckla Katrineholm som en attraktiv plats att bo, jobba och att driva företag på. Det här är ett viktigt forum, bland annat för det varumärkesarbete som Katrineholms kommun och +Katrineholm har påbörjat tillsammans med platsens aktörer, säger Gabriella Alström som är kommunikationschef i Katrineholms kommun.

Årets företagare

Priset årets företagare delades också ut under dagen under stora applåder. Årets företagare i Katrineholm är Charles och Sophie Asker på Beckershof. Tillsammans driver de Wild camp som förra sommaren lockade 600 barn och 40 ledare till gården. Charles är dessutom sedan tidigare en framgångsrik entreprenör som bland annat är delägare och konceptansvarig i Espresso house (som Charles också var med och grundade) och delägare i norska restaurangkedjan Olivia.

I motiveringen till Årets företagare 2023 står bland annat att Charles Asker:

är en sann entreprenör med ett enormt driv och som har förmågan att bara se möjligheter i allt”.

Fler bilder från dagen

Följ oss Länk till annan webbplats. och +Katrineholm Länk till annan webbplats. i sociala medier för att ta del av fler bilder från dagen!

Näringslivsdagen och Agenda2030

Genom arbetet med näringslivsdagen bidrar vi till följande mål i FN:s globala mål:

Mål 8: Anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt Länk till annan webbplats.

Mål 9: Hållbar industri, innovationer och infrastruktur Länk till annan webbplats.

Mål 11: Hållbara städer och samhällen Länk till annan webbplats.

Mål 8, 9 och 11.