/

Publicerad:

Hissen på tågstationen stängs av 17 april och tre veckor framåt

Trafikverket kommer att stänga av hissen vid mittplattformen på Katrineholms station från och med den 17 april. Det innebär att hissen stängs av i cirka tre veckor och den som är beroende av hiss för att ta sig till spår 3 och 4 måste resan med annat färdsätt än tåg under tiden för arbetet.

Trafikverket berättar på sin hemsida Länk till annan webbplats. att hissen behöver moderniseras och att plåtdörrarna ska ersättas med dörrar i glas. Anledningen till nya dörrar i glas är enligt Trafikverket för att öka säkerheten och känslan av trygghet.

För dig som reser med tåg under perioden

Under tiden kommer inte mittplattformen att vara tillgänglig via hiss meddelar Trafikverket. Har du behov av hiss för att ta dig till och från spår 3-4? Då måste du resa med annat färdsätt än tåg under tiden.

Krav på minst två hissar

För den som inte kan ta trapporna till plattformen finns alltså inget alternativ under tiden hissen är avstängd.

– Det är ett problem på flera gamla stationer, standarden vi byggde med förr är inte tillräcklig för de normer som finns i dag med krav på minst två hissar om inte andra alternativ finns, säger Magnus Sandberg, stationsförvaltare på Trafikverket i ett pressmeddelande på Trafikverkets hemsida Länk till annan webbplats..

Vill du veta mer?

Hör av dig till Trafikverket - kontaktuppgifter finns på deras hemsida Länk till annan webbplats..