/

Publicerad:

Skolmaten blev en snackis i Järva

Det var två intensiva dagar i Järva när Katrineholms kommun deltog i Kost och Närings monter på Järvaveckan. Våra kockar serverade tillsammans med kockar från Nyköpings kommun över 3000 smakportioner och skapade en diskussion om skolmat och kockyrket.

Glada kockar på rad

Glada kockar från Nyköpings kommun tillsammans med glada kockarna Sinan och Anna från Katrineholms kommun (till höger).

Många fina möten med människor, en del var där bara för att få smaka på maten medan andra stannade för att få veta mer. Två fantastiska och hektiska dagar uppe på Järva och många frågade om vi verkligen serverade skolmat, berättar Anna Frisell samordnare mat och måltider och kock.

Anna får medhåll av Camilla Wiström, avdelningschef vid service- och teknikförvaltningen:

Otroligt välbesökt, många kom och provade på woken, ville snurra på tombola-hjulet som gav vinst varje gång och prata skolmat!

Branschorganisationen Kost och Näring som är en del av Ledarna bjöd in Katrineholms kommun och Nyköpings kommun för att delta vid Järvaveckan. Syftet var att marknadsföra kockyrket, skapa dialog om skolmat och uppmärksamma MIKA-projektet som är ett avslutat integrationsprojekt med tema mat och anställning med goda resultat.

Camilla Wiström är engagerad i Kost och Näring i fokusgruppen förskola och skola och brinner för att utveckla skolmaten.

Fantastiskt kul att få möjligheten att få vara med! För oss i mat och måltider i Katrineholms kommun var det första gången vi besökte Järvaveckan och det var jätteintressant! Mycket att lära och inspireras av. Inte minst av de möten vi hade i tältet och alla som ville söka jobb hos oss!

Vill du veta mer om Kost och Närings arbete för att få fler kockar inom den offentliga måltiden kan du läsa deras arbete på deras hemsida. Länk till annan webbplats.

Vill du ta chansen och jobba i något av våra kök? Besök vår sida för lediga jobb för att se aktuella tjänster, göra en spontanansökan eller söka vikariat hos oss!

Vårt arbete med Agenda 2030:

I det här arbetet arbetar vi för att bidra till följande mål i Agenda 2030:

Mål 2: Ingen hunger Länk till annan webbplats.

Mål 3: Hälsa och välbefinnande Länk till annan webbplats.

Mål 8: Anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt Länk till annan webbplats.

Vill du se fler bilder från vårt besök i Järva?

Följ oss på linkedin och kolla in vårt inlägg där! Länk till annan webbplats.