/

Publicerad:

Sparkcykelskola på Sandbäcksskolan - dags att bli Pep-hjälte!

Snabba inbromsningar och slalomåkning med sparkcykeln stod på schemat när Sandbäckens fritids ordnade med sparkcykelkörkort för sina elever. Det hela är en del av kampanjen "Pep-hjälten" som syftar till att inspirera fler att välja bort bilen.

Eleverna har tränat på slalomåkning, snabba bromsningar, precisionsparkering och smidig banåkning för att bli riktiga proffs på sina sparkcyklar. Efter det fick de sina körkort.

Flera skolor och förskolor i Katrineholm har engagerat sig i Generation Peps kampanj "Pep-hjälten," som har som mål att uppmuntra barn och unga att inkludera mer rörelse i sin vardag genom att gå eller cykla till skolan. Sandbäcksskolan har redan visat upp imponerande framgångar inom detta område. Deras deltagande klass rankades som en av de tio bästa i Sverige i tävlingen "Gå och cykla till skolan."

Att inkludera aktiviteter som sparkcykelkörkort i skolprogrammet är av stor vikt för att inspirera fler elever att välja mer hållbara transportalternativ och minska bilresor till skolan. Dessutom har eleverna haft oerhört roligt under processen.

Generation Pep

Flera av Katrineholms skolor och förskolor jobbar tillsammans med Generation Pep för att främja en hälsosam livstil och öka rörelse bland barn.

Och du, om du också vill bli en Pep-hjälte och bidra till en hälsosammare och mer hållbar framtid, kan du läsa mer om Generation Peps kampanj "Pep-hjälten" på deras hemsida: Generation Pep - Pep-hjälten Länk till annan webbplats.

Tillsammans kan vi göra skillnad och främja en mer aktiv och hälsosam livsstil för våra barn och ungdomar!

Agenda 2030 och de globala målen för hållbar utveckling

Med det här projektet är vi med och bidrar till att uppnå de globala målen för hållbar utveckling. Tillsammans bidrar vi till att uppnå följande mål:

Mål 3: Hälsa och välbefinnande Länk till annan webbplats.

Mål 4: God utbildning Länk till annan webbplats.

Mål 11: Hållbara städer och samhällen Länk till annan webbplats.

Läs mer om kommunens arbete med Agenda 2030 här.