/

Publicerad:

Muralmålning på förskolan Gersnäs

En trist betongmur förvandlas just nu till en vacker muralmålning med solrosmotiv på förskolan Gersnäs!

Barnen turas om att hjälpa konstnären Hanna Hellmer att måla, och den här dagen var det Tintin och Sveas tur.

”Barnen tycker jättekul och visar stort intresse av att hålla på med färg i alla dess former. Barn från alla avdelningar är med och målar, de små barnen har exempelvis varit med och rollat bakgrunden - vilket de gjorde med stort engagemang, säger Hanna Hellmer med ett skratt och fortsätter:

”Vi har också sett att barnen leker att de målar väggmålning, så det är något stort för dem. Att barnen får möjlighet att delta och se att de kan vara med och bidra till något som de med stolthet kan visa upp är väldigt viktigt för dem.”

Barnen har haft ett odlingsprojekt i förskolan och har själva odlat solrosor – därav motivet.

Konstnären Hanna Hellmer jobbar på förskolan. Idén till målningen kom för flera år sedan. Hon har tidigare varit involverad i projekt som muralmålningen vid Coop Norr och garagelängorna i Nävertorp, och gjorde i våras en muralmålning på en idrottshall i Eskilstuna.

”När vi gjorde projektet vid Coop Norr var några av de dåvarande barnen och hälsade på när vi målade, och de var väldigt intresserade. Med det i bakhuvudet började vår förstelärare Anette Hellgren luska i om inte vi kunde förvandla vår trista betongmur till något annat tillsammans med barnen – och nu blir det verklighet”, säger hon.