/

Publicerad:

Förskolan Häringe återinvigs efter helrenovering

Förskolan Häringe har genomgått en helrenovering. Arbetet har pågått etappvis under tre års tid, och nu är förskolan färdig att helt tas i bruk. På tisdagen blev det invigning med dans och rulltårta som barnen bakat själva.

I bildspelet kan du se bilder från en rundtur på förskolan och bilder från invigningen.

Förskolan har 6 avdelningar: Grodan, Pingvinen, Krabban, Flodhästen, Sköldpaddan och Hajen. Här går cirka 100 barn, och i de nyrenoverade lokalerna finns det kapacitet för 120 barn.

Förskolan byggdes 1977, genomgick en renovering på 1980-talet, och har nu uppdaterats till dagens lärmiljötänk.

En rolig detalj är att skolans rektor Ida Peterzén var med på själva invigningsdagen när det begav sig - då som ettåring. Då hade förskolan två avdelningar, och en ettårig Ida började på Musslan. I dag är det en helt ny generation Vallabor som får växa, lära sig och utvecklas i den moderniserade miljön.

“Det känns som en cirkel som sluts och att en ny påbörjas. För alla som jobbar och går på förskolan har renoveringen varit ett stort lyft,”, säger rektor Ida Peterzén, som hyllar personalens fantastiska insats under de år som renoveringen pågått. Renoveringen har skett etappvis och förskolan har aldrig stått tom.

"Jag är verkligen imponerad över den välfungerande verksamhet som personalen bedrivit här trots att de jobbat bredvid en byggarbetsplats. Nu när allt är färdigt och vi ställer i ordning det sista har huset fyllts av en fantastisk energi", fortsätter hon och ser sig om i förskolans bibliotek som fortfarande håller på att iordningställas.

Renoveringen innebär en förflyttning in i den moderna förskolans uppdrag. Lokalerna är ljusa och fräscha, enhetliga och moderna. Allt från skötrum till lekytor har uppdaterats. Här finns två matsalar och uppfräschade avdelningar med mycket att upptäcka, leka och lära med. Personalen har också ett fint personalutrymme.

Katrineholms kommun har under flera år samarbetat med KFAB för att uppdatera förskolor som haft behov av det. Tjädern, Sörgården och Ängstugan har alla setts över på olika sätt, och nu har också Häringe helt förnyats.

"Denna modernisering representerar inte bara en uppdatering av byggnaden, utan symboliserar också vår satsning på att möta dagens krav och behov inom förskolan likvärdigt inom alla delar av kommunen”, säger Ulrica Truedsson, bildningsnämndens ordförande.

Och efter att bandet klippts, en gåva i form av böcker delats ut och alla klappat, stampat, tjoat och gjort Raketen var förskolan Häringe officiellt återinvigd. Äntligen var det dags för det barnen längtat efter mest - rulltårtan. Bakad av förskolans femåringar, serverad med en klick grädde och chokladströssel.

Bättre sätt att fira sin förskola på får man nog leta efter.

Förskolan Häringe & Agenda 2030

I det här arbetet bidrar vi till följande mål i Agenda 2030:

Mål 3: God hälsa och välbefinnande Länk till annan webbplats.

Mål 4: God utbildning för alla Länk till annan webbplats.

Mål 5: Jämställdhet Länk till annan webbplats.