/

Publicerad:

Förskolan Borgens fina konstverk till Gröna Kulle

Förskolan Borgen gjorde ett minnesvärt besök hos kommunstyrelsens ordförande Johan Söderberg för att överlämna en fin tavla de skapat.

Det hela började med ett spännande projekt där barnen fördjupade sig i Gröna Kulle och Helenastatyn strax intill. Under en utflykt till Stadsparken väcktes deras nyfikenhet kring Helenastatyn, vilket ledde till att de skickade ett brev med frågor till Johan Söderberg. Johan svarade och delade med sig av statyns fascinerande historia – breven kan du utforska bland bilderna.

Barnen engagerade sig sedan intensivt i projektet och resultatet är nu klart! Har de inte skapat ett fantastiskt konstverk? Vid fredagens besök på stadshuset Gröna Kulle överlämnade de tavlan till Johan Söderberg.

Dessutom var barnen nyfikna på själva huset och fick möjlighet att besöka tornrummet för att uppleva den imponerande utsikten. Bra utsikt, tyckte barnen!

Ett stort tack till alla barn på avdelning Skatten för er fantastiska gåva och för att ni delade med er av er kreativitet och nyfikenhet!